LinuxQuestions.org
Support LQ: Use code LQ3 and save $3 on Domain Registration
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 12-30-2010, 04:29 AM   #1
nuttyphilt
LQ Newbie
 
Registered: Dec 2010
Posts: 1

Rep: Reputation: 0
Ubuntu 10.10 - automounting a software RAID device


Hi,

Just set up a home server with Ubuntu 10.10 desktop. I've set up a software RAID 1 device using System/Administration/Disk Utility which seems to work well. However when I reboot the machine and try and access the drive I get the error that 'authentication is required to start this raid device' and then I have to enter my password, after which all is good.

Question is... how can I get it to mount the drive automatically?

Bit of a Linux newbie here but I'm learning slowly
 
Old 12-30-2010, 09:07 PM   #2
crts
Senior Member
 
Registered: Jan 2010
Posts: 1,606

Rep: Reputation: 448Reputation: 448Reputation: 448Reputation: 448Reputation: 448
Hi,

have you tried adding it to /etc/fstab?
 
1 members found this post helpful.
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Strange Cent OS 5 behaviour on failed software raid device Rickead2000 Linux - Software 1 10-26-2010 06:52 PM
Software RAID device not recognised netsense Linux - General 3 08-04-2010 01:16 AM
software raid - linux device naming unkie888 Linux - Software 5 11-09-2008 04:45 PM
How to import Software RAID device in to RHEL 5 new install louisb Linux - Enterprise 4 08-06-2008 11:43 AM
software raid - device rearrangement after reboot when drives are disconnected rtspitz Linux - Hardware 5 07-08-2007 09:00 PM


All times are GMT -5. The time now is 03:55 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration