LinuxQuestions.org
Latest LQ Deal: Linux Power User Bundle
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 06-06-2004, 06:09 AM   #1
joestrummer
LQ Newbie
 
Registered: Jun 2004
Location: Italy
Distribution: mandrake
Posts: 2

Rep: Reputation: 0
Unhappy TV crads...Mke me crazy !


Dears,

I've Mandrake Power Pack 10.0 and i'm satisfied except for a problem.

I cannot make my Flyvideo 2000 tv cards works. It use the SAA713x chip that has native support with kernel 2.6.3-7mdk.

If i do a lspci, the system recognised the card:

00:00.0 Host bridge: ALi Corporation M1647 Northbridge [MAGiK 1 / MobileMAGiK 1] (rev 04)
00:01.0 PCI bridge: ALi Corporation PCI to AGP Controller
00:02.0 USB Controller: ALi Corporation USB 1.1 Controller (rev 03)
00:04.0 IDE interface: ALi Corporation M5229 IDE (rev c4)
00:06.0 USB Controller: ALi Corporation USB 1.1 Controller (rev 03)
00:07.0 ISA bridge: ALi Corporation M1533 PCI to ISA Bridge [Aladdin IV]
00:09.0 Multimedia controller: Philips Semiconductors SAA7130 Video Broadcast Decoder (rev 01)
00:0a.0 Multimedia audio controller: Creative Labs SB Audigy (rev 04)
00:0a.1 Input device controller: Creative Labs SB Audigy MIDI/Game port (rev 04)
00:0a.2 FireWire (IEEE 1394): Creative Labs SB Audigy FireWire Port (rev 04)
00:0c.0 Communication controller: Conexant HSF 56k HSFi Modem (rev 01)
00:0d.0 FireWire (IEEE 1394): Lucent Microelectronics FW323 (rev 04)
00:11.0 Bridge: ALi Corporation M7101 PMU
01:00.0 VGA compatible controller: nVidia Corporation NV17 [GeForce4 MX 440] (rev a3)

But if i try a modprobe saa7134, i have this message:

[root@localhost maurizio]# modprobe saa7134
FATAL: Error inserting saa7134 (/lib/modules/2.6.3-7mdk/kernel/drivers/media/video/saa7134/saa7134.ko.gz): Unknown symbol in module, or unknown parameter (see dmesg)

The dmesg return this:
.....
Linux video capture interface: v1.00
saa7134: Unknown parameter `radio'

This card is cabable to tune fm radio but i receive the error message above.
During installation, i've manually indicates to the system, the correct parameters for this card:

Card type :Lifeview Flyvideo 2000
Tuner: Philips PAL BG_DK.

I've also used 2.4.25 kernel and the card works for a while but after few seconds, the system hangs.

In /ect/modules/conf, i've setup these parameters:
alias char-major-81-0 saa7134
options saa7134 radio=0 card=3 tuner=5 gbuffers=4

Where are my mistakes ? :-)
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Crazy winxshadi76 Linux - Software 2 11-28-2004 11:51 AM
PC gone crazy Boby General 10 11-28-2004 06:06 AM
how mke no mount devices automatically on the desktop. debora Mandriva 2 10-03-2004 12:39 AM
Is this possible or am I just crazy? elevators_out Linux - Hardware 2 01-25-2004 05:12 PM
Are you crazy... X11 General 7 04-10-2002 06:12 PM


All times are GMT -5. The time now is 02:29 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration