LinuxQuestions.org
Download your favorite Linux distribution at LQ ISO.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 08-25-2003, 09:37 PM   #1
harrycrumb11
Member
 
Registered: Aug 2003
Location: New York
Distribution: Redhat 9
Posts: 36

Rep: Reputation: 15
trying to install RH9 on a winxp machine


I was told that I could have RH9 installed on a seperate drive as the slave. I have a 60 gig (master) with XP pro on it, and a 20gig (slave) that I'm trying to put RH on. Ive installed it on there a few times trying to put the bootloader on the MBR, and on the first partition. Neither work, ive tried both bootloaders they fail. I get a "GIMP _ " message for gimp and a "LI " message for lilo. What could i possibly be doing wrong. Im sick of reinstalling it then having to run FIXMBR after it doesnt work. Any suggestions? Thanks
 
Old 08-25-2003, 09:42 PM   #2
yowwww
Member
 
Registered: Apr 2003
Location: Ontario, Canada
Distribution: Arch Linux
Posts: 533

Rep: Reputation: 30
try grub

btw, all my systems are multiboot so if you need a hand with it, let me know via the links below if I am not around here
 
Old 08-25-2003, 10:46 PM   #3
josephblowe
LQ Newbie
 
Registered: Aug 2003
Location: Ashland, Or.
Posts: 2

Rep: Reputation: 0
I have redhat 8.0 dual booted with win2k. Its not that hard. I cheated a little by using partition magic to partition the hard drive before installing. Just use the custom install, click remove linux partitions and make sure the root partition is large enough for the install. Like I said, it was a no brainer.
 
Old 08-26-2003, 03:13 AM   #4
harrycrumb11
Member
 
Registered: Aug 2003
Location: New York
Distribution: Redhat 9
Posts: 36

Original Poster
Rep: Reputation: 15
GRUB doesnt work it just hangs. ive removed the linux partitions over and over. ive reinstalled so many times with every option on there i just dont understand. i have an ide card with 2 drives on it but neither OS's are on those drives so i dont think they would affect this. just got a cdrw dvdrw, 2 drives one with xp one with linux. do i ahve to enable that 1024 thing it says during the install? change drive order? default OS?
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
To install ZipSlack, and need to remote login in WinXP to the Linux machine sandugo Slackware 17 05-03-2005 12:10 PM
Question about install linux on WinXP machine szl116 Linux - Newbie 3 10-03-2004 09:23 AM
install fedora with "L:" drive on Winxp machine linuxcharlie Fedora - Installation 5 02-01-2004 12:38 PM
Linux and WinXP on the one machine timmy_laf Linux - General 2 01-05-2004 10:34 PM
i have winxp and mdk9.1 and no freespace, hw cn i install rh9? kublador Linux - General 2 09-10-2003 02:04 PM


All times are GMT -5. The time now is 02:30 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration