LinuxQuestions.org
Review your favorite Linux distribution.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 12-26-2008, 08:55 PM   #1
jo'bo
LQ Newbie
 
Registered: Dec 2008
Location: manchester england
Distribution: unbuntu 8,10
Posts: 4

Rep: Reputation: 0
trying to install a 3 network mobile modem mf 622, with unbuntu 8.10.


hi folks as above just installed ubuntu 8.10, when i plug the 3 modem zte mf 622in, ubuntu recognises it, installs it, allows me to edit the setting, but when i press connect, it runs for about 10sec. then a network is disconnected notice appears.

im wondering if its timing out before a connection is made as when using windows it sometimes takes 20 or 30 secs to connect

either that or im doing something very wrong

could any one advise me please
please talk to me as if im a backward 10 yo , as im very new to this and get out of my depth very quickly
 
Old 12-26-2008, 10:55 PM   #2
Brian1
LQ Guru
 
Registered: Jan 2003
Location: Seymour, Indiana
Distribution: Distribution: RHEL 5 with Pieces of this and that. Kernel 2.6.23.1, KDE 3.5.8 and KDE 4.0 beta, Plu
Posts: 5,700

Rep: Reputation: 62
I googled it and found some items. Not going to be 10yr help but might help you out. First I did not search the forums. Search for ' zte mf 622 '. If nothing here then search www.google.com/linux . Seems most have and issue that the usb storage module conflicts with it.

Brian
 
Old 12-27-2008, 05:54 PM   #3
jo'bo
LQ Newbie
 
Registered: Dec 2008
Location: manchester england
Distribution: unbuntu 8,10
Posts: 4

Original Poster
Rep: Reputation: 0
thanks

ive been through these sites and they seem to be about the system not recognising the modem as a modem. mine clearly recognises it as such, It flagged up it was installing it

when i right click on the network button it gives a menu of things, one of which is mobile broadband. this gives me the option of editing the setting. within this edit is clearly the 3 internet connection ##


It just will not connect

any thought please
 
Old 01-02-2009, 06:08 AM   #4
sam@3mobilebuzz
LQ Newbie
 
Registered: Jan 2009
Posts: 3

Rep: Reputation: 0
Have you had any more luck with this?

I couldnít find any solutions on this forum, but I found someone else having problems with that dongle. They received a useful reply here: http://ubuntuforums.org/archive/index.php/t-665332.html

I also found this how-to that talks about failed connections and timeouts, though itís not specifically about the ZTE MF622: http://www.linux.ie/articles/tutoria...ndUSBmodem.php

Iíve noticed that several Linux users had to activate their SIM on a Windows machine before using it. Have you tried this?
 
Old 01-12-2009, 09:19 AM   #5
sam@3mobilebuzz
LQ Newbie
 
Registered: Jan 2009
Posts: 3

Rep: Reputation: 0
Got some help regarding the 3 USB Dongle on Ubuntu courtesy of techsplot on Twitter - http://twitter.com/techsplot/status/1108853079

Looks like you need to get hooked up with Vodafone driver and be sure to always use the same USB port.

Hopefully this will set you on track... Let me know if you're still having trouble.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
PPP interface through phone modem gives bad DNS (Vodafone UK mobile network) bogzab Linux - Networking 2 12-10-2008 03:18 PM
unbuntu can't install xine wanghao Linux - Newbie 5 11-10-2008 02:37 AM
Need Help Getting Wireless Network On Unbuntu!!! LogosFlower Linux - Networking 1 11-07-2008 01:36 AM
install packages on unbuntu: shouldn't be that complicated, right? sunnior Linux - Newbie 2 02-17-2008 09:10 AM
need Network install HELP for Mandrake 9.2! using network.img w/ cable modem physans Mandriva 6 02-25-2004 04:15 PM


All times are GMT -5. The time now is 12:46 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration