LinuxQuestions.org
Help answer threads with 0 replies.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 09-20-2003, 09:15 AM   #1
Naschkatze82
LQ Newbie
 
Registered: Sep 2003
Location: Germany
Distribution: RedHat
Posts: 2

Rep: Reputation: 0
Question Dead Swap on 2. HDD --> No access to old Partition / Installation


Hi there,

Overview
----------
1. HDD ( hda ): first Windows, now my actual RedHat9 system
2. HDD ( hde1): very very old installation, unimportant!
( hde2 ): my old system, I'm now searching for;
the swap-partition is deleted

Well:
I've had RedHat9 installed on my 2. HDD. Everything was good, but I was trying so many programs and anything and wasn't able to delete them all again, so it was easier to make a new installation.
I did how I thought and made a new installation but on my 1. HDD, becuase it is much bigger and I don't need Windows anymore.
But it seems, that somehow that installation deleted the swap-partition of my 2. HDD and now I can't get access to my old data.

I tried it with Knoppix, a "bootable Linux-on-CD"-system and I got access to hde1, but I had to find out that this is a very very old system I didn't use for months. It's absolutely unimportant, because it was NOT the system I'm searching for.
So, Knoppix got access to hde but only the first partition and I know, my system is on the second!

I also tried it with mount, but I didn't really get along with it. And I only found hda and not hde, not in /mnt and not in /dev.
I don't know...

Can anyone help me? I really don't now what else to try!

Last edited by Naschkatze82; 09-20-2003 at 09:32 AM.
 
Old 09-20-2003, 11:18 AM   #2
unSpawn
Moderator
 
Registered: May 2001
Posts: 27,452
Blog Entries: 54

Rep: Reputation: 2895Reputation: 2895Reputation: 2895Reputation: 2895Reputation: 2895Reputation: 2895Reputation: 2895Reputation: 2895Reputation: 2895Reputation: 2895Reputation: 2895
Could you post the output of "fdisk -ls /dev/hde"?
 
Old 09-20-2003, 05:07 PM   #3
Naschkatze82
LQ Newbie
 
Registered: Sep 2003
Location: Germany
Distribution: RedHat
Posts: 2

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Doesn't work
It says fdisk can not be found, but when I try to install it again it says it IS installed..."
Probably theres a wrong link or anything? how can I change that?
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
New installation needs Swap and I can't partition it alxr Suse/Novell 2 11-12-2005 05:19 PM
add swap partition after installation? xfezz Linux - Newbie 4 04-20-2005 06:19 PM
Setting up swap partition for new installation tempyyyst Linux - Newbie 5 09-28-2003 10:22 AM
Input/output error beim Schreib-/Lesezugriff auf Streamer Tape RetroFX Linux - Hardware 2 09-16-2003 08:26 AM
installation - partition / swap problem catch Linux - Software 3 03-10-2002 04:51 PM


All times are GMT -5. The time now is 07:47 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration