LinuxQuestions.org
Support LQ: Use code LQ3 and save $3 on Domain Registration
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 11-22-2004, 05:03 AM   #1
chakkerz
Member
 
Registered: Dec 2002
Location: Brisbane, Australia
Distribution: RedHat (RHEL, FC, CentOS), openSuSE, Mac OS X
Posts: 653

Rep: Reputation: 32
The kernel, the nforce sound system, it's driver, and the xine engine


Ok this has been driving mildly nuts for the past week:

2.6.9 kernel, with compiled in sound support, and with (or without) nforce's 0292 driver set. No music, no sound, no nothing IN Fact there isn't even a /dev/dsp

Now i can handle that, normally when that happen's i'd recompile the kernel, not install the nforce drivers, and go about my life, which was fine (and still is really). Except, i've done that, and it did it (the date stamps are the same, and so forth), but still no /dev/dsp

And whether i run nvsound (the nforce sound module) makes no difference, there is no /dev/dsp (which i would have figured would just "re-appear").

THIS however is the bit that baffles me:

XMMS, arts, mpg123 doesn't succeed either. though mpg123 checks /dev/snd and that is there (not that i'm sure which one is the right device to use)

But, despite all this software not working ... amarok does. amarok is running the xine engine (the only one that seems to work ok).

Anyone have any idea's why this is happening and how i fix it, without resorting to violence ?
 
Old 11-23-2004, 02:14 AM   #2
chakkerz
Member
 
Registered: Dec 2002
Location: Brisbane, Australia
Distribution: RedHat (RHEL, FC, CentOS), openSuSE, Mac OS X
Posts: 653

Original Poster
Rep: Reputation: 32
Hmm ... thge plot thickens ... under 2.6.6 all is fine ... even my USB stick works flawlessly ... (on 2.6.9 it was a little like lottery) ... i think i'll stick with 2.6.6 until i 1) have time to check out the configuration in depth, or 2) a new version comes out (and i have time to configure it in depth).
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
nForce Driver Support after Updating the Kernel Gwydion The Quick Linux - Hardware 1 09-08-2005 04:12 PM
Change sound engine? artsd to gstreamer on system and amarok? Mrpeepers310 SUSE / openSUSE 5 07-31-2005 06:58 PM
my xine engine at times plays the sound of audio file and the video window turns blue amolgupta Linux - Software 1 07-29-2005 01:55 PM
besides xine engine, what else engine can be used in kaffeine? bravehao Linux - Newbie 1 06-04-2005 08:34 AM
Kernel 2.6.7, ATi Driver an nForce 2 Chipset ziggo0 Slackware 3 11-22-2004 09:55 AM


All times are GMT -5. The time now is 04:11 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration