LinuxQuestions.org
Support LQ: Use code LQ3 and save $3 on Domain Registration
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 06-07-2003, 11:29 PM   #1
Randvegeta
Member
 
Registered: Jun 2003
Location: Hong Kong
Distribution: Mandrake 9.1
Posts: 72

Rep: Reputation: 15
Angry The Biggest Newbie Of All And Needs Help Like Loooooaaaads


I been sick and tired of the lousey xcuse of an operateing system called windows. I switched to mandrake 9.1 just yester day and i have been trying to connect to the net. i am useing a laptop now so this is not my linux pc. i have a pppoe conection and it just doesnt seem to work. my machine has found the correct drivers but it still does not work. so i decided to make a small network with another one of the windows comps as the gateway but now i cant even get onto the network. I"M SO right now and i have no clue what to do. if any one can help me pleez...i'm really desperate and i'll even PAY YOU.lol
 
Old 06-07-2003, 11:56 PM   #2
ksgill
Senior Member
 
Registered: Apr 2003
Location: Toronto, Canada
Distribution: Ubuntu Jaunty (9.04)
Posts: 1,044

Rep: Reputation: 45
you sure u installed your modem correctly ? check this site out

http://www.linmodems.org/
 
Old 06-08-2003, 12:45 AM   #3
Randvegeta
Member
 
Registered: Jun 2003
Location: Hong Kong
Distribution: Mandrake 9.1
Posts: 72

Original Poster
Rep: Reputation: 15
Ok heres my prob in detail. I have a pppoe adsl conection that requires ethernet hense the e at the end of pppo. so i do not need to install a modem. my drivers for my ethernet card is properly installed. i am running mandrake 9.1. any way for some reason i cant use pppoe to conect to the net. so i have taken a different approach by setting up a network. unfortunatly all the comps on the network are windows. WINDOWS WINDOWS WINDOWS. its a windows network and an xp pc is the gateway. so u conected the lan card to the switch and bam. nothing happens. i try configureing it to match the network. still nothing happens. i cant even ping other computers on the network.when i try to ping it says from 192.168.0.2 icmp_seq=(number of times its tried) Destination host unreachale.

i have no clue what to do. right now i just want to conect it to the network then ill be happy. if any one can provide any help at all i'll be very happy. oh and on my switch the little light blinks so its not idle.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
which one is the biggest risk? shanenin Slackware 16 03-24-2006 09:50 PM
One of my biggest challenge! gcclinux JDS 1 10-23-2004 11:15 AM
Biggest n00b question...ever total_eclipse03 Linux - Newbie 3 05-14-2004 10:25 PM
Biggest newbie question of them all... sw4eternity Linux - Newbie 2 11-02-2003 04:34 PM
Red Hat 9 biggest newbie questions ever Fusioncases Linux - Newbie 13 09-28-2003 07:59 AM


All times are GMT -5. The time now is 06:28 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration