LinuxQuestions.org
Share your knowledge at the LQ Wiki.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices



Reply
 
Search this Thread
Old 04-28-2004, 02:02 PM   #1
slacker2007
LQ Newbie
 
Registered: Apr 2004
Location: US, MS(unfortunately)
Distribution: Fedora
Posts: 13

Rep: Reputation: 0
Test Kernel of Fedora 2.6 has no gui


I am running Fedora with the 2.4.something Kernel. I couldn't read my windows partition with it so I installed the 2.6.something kernel. I can now mount my windows partition, but I am always in the text based run level. How do I get it to run in GUI.
 
Old 04-28-2004, 02:04 PM   #2
zmieff
Member
 
Registered: Feb 2004
Location: Austria
Distribution: NetBSD 2.0, DragonFlyBSD 1.0
Posts: 66

Rep: Reputation: 15
did you try to run 'startx' ?

does it return an error?
 
Old 05-06-2004, 05:19 PM   #3
slacker2007
LQ Newbie
 
Registered: Apr 2004
Location: US, MS(unfortunately)
Distribution: Fedora
Posts: 13

Original Poster
Rep: Reputation: 0
I tried that and it gave me an error. It said it couldn't find any screens. I don't know if this is signifigant but when I turned the computer on and went into the 2.6.5 kernel, Kudzu came up and said that my nVidia Ethernet controller had been disconected. I don't see how this could be possible since it is part of my motherboard.
 
Old 05-06-2004, 05:40 PM   #4
acid_kewpie
Moderator
 
Registered: Jun 2001
Location: UK
Distribution: Gentoo, RHEL, Fedora, Centos
Posts: 43,415

Rep: Reputation: 1968Reputation: 1968Reputation: 1968Reputation: 1968Reputation: 1968Reputation: 1968Reputation: 1968Reputation: 1968Reputation: 1968Reputation: 1968Reputation: 1968
it's probably because the driver is no longer available on your system, you will need to reinstall the nvnet driver, or compile the forcedeth driver which is now happily part of 2.6.x. same goes for X... you need to install the drivers again
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Fedora 4 test 3 jmdlcar Fedora 1 05-25-2005 07:50 PM
Fedora Core 2 test 1- No sound module compiled in kernel? frontier1 Fedora 1 02-14-2004 09:51 AM
Fedora 2 Test 1 jwb Fedora 2 02-12-2004 02:31 PM
GUI test tool to perform widget functions via a text file liguorir Linux - Software 0 01-05-2004 03:30 PM
Building kernel 2.6 test 7 on Fedora (RedHat) probs Jefklak Linux - Software 1 10-20-2003 05:55 PM


All times are GMT -5. The time now is 08:08 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration