LinuxQuestions.org
Review your favorite Linux distribution.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 03-24-2008, 03:31 AM   #1
lazeeboy
Member
 
Registered: Feb 2006
Posts: 35

Rep: Reputation: 15
System Beep Occurs at Login Screen (and I want it gone)


I installed Ubuntu 7.10 recently (yesterday) and, despite being a total linux and Ubuntu novice I have managed to get almost everything up and running how I'd like it.

However, I can't figure out how to deal with this obnoxious system beep that occurs at the login screen as soon as the screen loads. I've removed the infernal sound from the system after logging in, simply disabling it through the GUI along with all other OS sounds. However, that hasn't stopped the beep at the login screen.

This is a laptop, so my primary consideration here is that sometimes I'm in class or a library or something and I'd rather not be the jerk with the system beep going off every time I need to perform so basic a task as logging in. If I have to disable the system beep from ever happening under any circumstance, that's just fine. There's never been a single time when that unholy sound blared through my speakers and I was glad of it.

I read a command line entry for a different system beep issue that might work, but I don't exactly know what I'm doing and the last thing I need is to disable my whole sound card or something because I'm way too lazy to fix that, let alone that I wouldn't know how. Since I've always had great experiences on this forum I'll see what kind of specific responses I can get before I do anything potentially irreversible.
 
Old 03-24-2008, 06:25 AM   #2
jay73
LQ Guru
 
Registered: Nov 2006
Location: Belgium
Distribution: Ubuntu 11.04, Debian testing
Posts: 5,019

Rep: Reputation: 130Reputation: 130
You may need to turn off the system bell. Open your .inputrc (and maybe /etc/inputrc) and put in this: set bell-style none.
 
Old 03-24-2008, 04:29 PM   #3
lazeeboy
Member
 
Registered: Feb 2006
Posts: 35

Original Poster
Rep: Reputation: 15
I think I got it. I'm not sure, but it may have been caused by Ubuntu trying to mount my external hard drive at the login screen and failing to do so, resulting in the beep. It's gone, anyway.

Thanks, though.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
system boots but no login screen grindelwald Linux - Desktop 3 03-03-2008 01:58 PM
route system bell (system beep) through ALSA... mr.v. Linux - Software 1 07-03-2006 08:26 AM
On RH9 NVidia Splash screen occurs and system hangs SidA Red Hat 0 06-19-2004 08:53 PM
System hangs on Gnome login screen abowling Linux - Newbie 4 01-19-2004 10:28 PM
CRC error --System Halted occurs occasionally quinnculator Linux - General 4 06-19-2003 12:46 PM


All times are GMT -5. The time now is 02:21 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration