LinuxQuestions.org
Register a domain and help support LQ
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 04-15-2004, 12:31 PM   #1
the_real_guy
LQ Newbie
 
Registered: Apr 2004
Posts: 4

Rep: Reputation: 0
suze 9.0 64-bit installation crashes


Im a complete newbie and dont understand the first thing about linux, so im a bit confused as to why my suse installation doesnt work. I boot it from the cd and run the installation and it all seems fine until it runs the hardware scan(even before the yast wizard starts). Then i get a message saying it's reading the floppy drive and nothing happens after that.
i've tried booting it with and without a disk in the drive and even unplugged the drive from the motherboard i always get the same message.
Ive used livecd versions of knoppix and suse before, so i know my system is compatible. Is there some kind of boot disk i need?

Any ideas would be appreciated, thx
Guy
 
Old 04-18-2004, 01:47 AM   #2
vdogvictor
Member
 
Registered: Feb 2004
Distribution: Arch
Posts: 498

Rep: Reputation: 31
Do you have the 64-bit edition of SuSE? other than that maybe unplug the floppy drive AND disable it in the CMOS BIOS and try it...also SuSE installs very slow at some points without letting you know its doing anything...so it may be a case of just wait a while
 
Old 04-18-2004, 01:54 AM   #3
smoko
LQ Newbie
 
Registered: Apr 2004
Distribution: Slackware 11
Posts: 12

Rep: Reputation: 0
When I was installing SuSE it stoped just before the main insalation, I tryed using the second disk and when it told me to insert the first disk i did and it worked fine from their on
 
Old 04-19-2004, 06:00 AM   #4
the_real_guy
LQ Newbie
 
Registered: Apr 2004
Posts: 4

Original Poster
Rep: Reputation: 0
yeah, i have the 64 bit version. I did try disabling the floppy controller, in fact i disabled most things at some point
I guess it might just be the installation running slow, ill try letting it run a while.
thanks for the advice
 
Old 04-19-2004, 04:31 PM   #5
vdogvictor
Member
 
Registered: Feb 2004
Distribution: Arch
Posts: 498

Rep: Reputation: 31
just how long are you waiting for? and what are the specs of your machine?
 
Old 04-19-2004, 06:32 PM   #6
the_real_guy
LQ Newbie
 
Registered: Apr 2004
Posts: 4

Original Poster
Rep: Reputation: 0
well ive tried waiting for more than 5 minutes before i got bored sometimes.
My specs are:
Amd64 3200+, 1GB corsair ram, msi K8t neo mobo, geforce fx 5900
dunno if any of the other stuff's useful but here we go:
maxtor diamondmax 160GB hdd, sony dvd rom, lg cd-rw etc.
 
Old 04-19-2004, 08:22 PM   #7
vdogvictor
Member
 
Registered: Feb 2004
Distribution: Arch
Posts: 498

Rep: Reputation: 31
Sounds like it shouldn't be too shabby to me :-P could be the 64 bit SuSE is still a bit buggy. But when I installed (32-bit) SuSE 9.0 on my 1 GHz 384 MB RAM computer there were times i had to wait about 25 minutes or so without any sign of anything happening. but i'm on SuSE now so i'd just let it go for a while (an hour or so) and then start to wonder more
 
Old 04-20-2004, 01:31 PM   #8
the_real_guy
LQ Newbie
 
Registered: Apr 2004
Posts: 4

Original Poster
Rep: Reputation: 0
hehe, yeah, should be sweet once its running
ive never tried waiting that long, ill have another go at the installation i guess.
cheers.
 
Old 04-20-2004, 04:01 PM   #9
vdogvictor
Member
 
Registered: Feb 2004
Distribution: Arch
Posts: 498

Rep: Reputation: 31
let us know what happens
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Installation problem - 64 bit Dual Core X2 carcassonne SUSE / openSUSE 35 10-14-2005 11:57 AM
A bit confused about graphical installation.... IneedAuserName Debian 4 05-25-2005 12:47 PM
wine crashes on 16-bit program open/close StuP Linux - Software 0 06-06-2004 02:21 AM
Bit torrent Exerpimental installation c0rderr0y Linux - Newbie 8 02-28-2004 02:12 AM
Mandrake 9.2 installation program crashes in the final step of the installation iqbala Mandriva 0 12-03-2003 02:59 PM


All times are GMT -5. The time now is 11:14 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration