LinuxQuestions.org
Help answer threads with 0 replies.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 08-23-2005, 12:33 PM   #1
suse-benno
LQ Newbie
 
Registered: Aug 2005
Posts: 4

Rep: Reputation: 0
suse installation - boot cd problems (seems to be burnt fine!)


hi guys,

got the latest 9.3 isos of the opensuse site, and burnt them to disc. Now when i put cd 1 in pc 1(newer) it boots fine and brings the boot menu up.... however when i put the disc in pc 2(older (original pentium with 48128kb ram and 32x cd rom) the machine fails to recognise the cd.

now i can boot of the win98 cd fine from pc 2 and when i dir from the dos command prompt the suse cd reads fine but i just cant get it to boot.

the hdd was fdisked and then rebooted at which point the machine came up with "missing operating system". I then tried formating it at which point the machine then booted with "invalid system disk". I dont know if thats important but i just noticed it and thought it was weird.

thanks in advance!

Last edited by suse-benno; 08-23-2005 at 12:35 PM.
 
Old 08-23-2005, 12:57 PM   #2
corfe
Member
 
Registered: Dec 2004
Location: Washington State, USA
Distribution: Debian Sid
Posts: 128

Rep: Reputation: 16
It's possible the CD drive doesn't read burnt CD's well? I know some older CD-ROM drives are like that. If that's the case, you can just move another CD drive into that machine (just until SUSE is installed), then move it back. Or try re-burning it - maybe it's a slightly bad burn, where some CD drives can read it and some can't.

Good luck!
 
Old 08-24-2005, 10:18 AM   #3
suse-benno
LQ Newbie
 
Registered: Aug 2005
Posts: 4

Original Poster
Rep: Reputation: 0
ive tried swaping the cdrom to a creative 52x and its still coming up with the same problem... surely there has to be an explanation!!!
 
Old 08-28-2005, 12:21 PM   #4
dwaynewalker
LQ Newbie
 
Registered: Aug 2005
Posts: 1

Rep: Reputation: 0
missing operating system

I don't know if this is related but I'll throw it in. I downloaded -10 beta-3 and have a similar problem.

Disk-1 apparently tries to do a preliminary install. The machine reboots to CD and continues on to HD.
Then the "missing operating system" message pops up and everything stops there.

I have downloaded using different desktop computers, one with a generic drive, the other a Plextor. Same results.

I am installing to a Compaq Presario 1900 laptop. Not the newest but should still install fine. I tried other distros and they installed fine.

Not sure how to get around this...

Dwayne
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Can't boot/grub SuSE after re-install; all other OSs fine. tuxisnottux SUSE / openSUSE 17 12-22-2005 05:37 AM
XP/Suse - install went fine but Grub won't boot NickC SUSE / openSUSE 7 06-07-2005 09:09 AM
Xandros, Suse installation/boot problems Hokum Linux - Newbie 2 02-21-2005 03:17 PM
SuSE & XP Boot Fine--I'd like Fedora... herkdrvr Linux - General 3 10-09-2004 09:52 PM
'Bootable' CD I burnt won't boot ron1 Linux - Newbie 16 10-31-2003 02:46 PM


All times are GMT -5. The time now is 05:16 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration