LinuxQuestions.org
Latest LQ Deal: Linux Power User Bundle
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 08-28-2003, 10:36 AM   #1
lfent
LQ Newbie
 
Registered: Aug 2003
Distribution: Fedora 15
Posts: 5

Rep: Reputation: 0
SuSE and USR 5686 modem difficulty


I'm trying to get my USR 5686 external modem to operate under SuSE Linux. I go through the YaST configuration routine, the modem is recognized, and I enter all the prompted particulars including user name and password required for my ISP. When I run wvdial I get the following message:

livio@linux:~> wvdial
--> WvDial: Internet dialer version 1.42
--> Initializing modem.
--> Sending: ATZ
ATZ
OK
--> Sending: ATQ0 V1 E1 S0=0 &C1 &D2
ATQ0 V1 E1 S0=0 &C1 &D2
OK
--> Modem initialized.
--> Idle Seconds = 300, disabling automatic reconnect.
--> Configuration does not specify a valid login name.
--> Configuration does not specify a valid password.
livio@linux:~>

The modem never attempts the dialing process.
Any suggestions as to what configuration login name and password are being looked for would be appreciated.
 
Old 08-28-2003, 11:03 AM   #2
fancypiper
LQ Guru
 
Registered: Feb 2003
Location: Sparta, NC USA
Distribution: Ubuntu 10.04
Posts: 5,141

Rep: Reputation: 58
Your username and password that is needed in order to connect to your ISP.

If you will command:

wvdialconf /etc/wvdial.conf

the probe will run and write a config file for you to edit. Put the dial up number, login username and password in the indicated places, then you should be able to connect with the command

wvdial
 
Old 08-28-2003, 11:15 AM   #3
rshaw
Senior Member
 
Registered: Apr 2001
Location: Perry, Iowa
Distribution: Mepis , Debian
Posts: 2,692

Rep: Reputation: 45
if all else fails try: http://sdb.suse.de/sdb/en/html/thallma_modemneu_71.html
 
Old 08-29-2003, 11:36 AM   #4
lfent
LQ Newbie
 
Registered: Aug 2003
Distribution: Fedora 15
Posts: 5

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Problem solved..Thanks
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Difficulty make'ing paketto-1.0: /usr/bin/ld: cannot find -lnet rtwatts07 Linux - Newbie 2 12-28-2004 09:46 PM
USR 56k Ext modem/SuSE 9.1 problem penguins? Linux - Hardware 1 12-27-2004 03:47 PM
USR Modem Crashes Suse 9 chrisr Linux - Hardware 3 07-03-2004 06:22 PM
SuSE 8.2/Cable Modem difficulty VictorM Linux - Networking 7 11-01-2003 08:03 AM
Difficulty in installing Conxeant Modem sheikhafeez Linux - Hardware 2 05-27-2003 07:22 AM


All times are GMT -5. The time now is 09:32 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration