LinuxQuestions.org
Help answer threads with 0 replies.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 01-25-2004, 11:29 AM   #1
redcelica67
LQ Newbie
 
Registered: Jan 2004
Location: Derbyhshire, England
Distribution: Suse Linux 9.0 Professional
Posts: 5

Rep: Reputation: 0
Suse & NVIDIA Graphics card problem HELP!


My system is :

Athlon 2000 processor
Asus A7V8X-MX-EAYZ Motherboard
512Mb PC2700 Ram
Asus V9520MAGIC/T/P/128M/A Graphics card

Please can anyone help? I have just migrated to Suse 9.0 Prof and this is a brand new PC that dual boots Suse/XP Prof via Grub. Suse will not operate my V92 internal modem, my keyboard has to be reset to UK keyboard each time I reboot but my biggest problem is the Nvidia graphics.

I have downloaded an NVIDIA driver : NVIDIA-Linux-x86-1.0-5328-pkg1.run

I am scratching my head on how to install. Everytime I try and log into saX2 the screen goes black and I have to reboot. I have rebboted into safe mode and logged into saX2 and the same thing happens. The screen has also gone black when trying to configure my monitor in YAST.

I am at my wits end and being a Linux virgin I am at dead end. I have found Suse support to be fairly ineffective. My O/S is fresh from the latest DVD and I have not downloaded any updates as of yet.

If anyone can help me with the black screening problem I would be really grateful!!

Many thanks!
David
 
Old 01-25-2004, 11:37 AM   #2
Demonbane
Guru
 
Registered: Aug 2003
Location: Sydney, Australia
Distribution: Gentoo
Posts: 1,796

Rep: Reputation: 47
Check out this post:
http://www.linuxquestions.org/questi...r+installation

next time try the search function first :-)
 
Old 01-25-2004, 06:06 PM   #3
Inexactitude
Member
 
Registered: Oct 2003
Distribution: Slackware 12.2, Ubuntu 9.04
Posts: 477

Rep: Reputation: 30
What you've probably done is set your monitor refresh rate wrong. You can fix by run xf86config (/usr/X11R6/bin/xf86config) and setting the refresh rate to something your monitor can handle.
 
Old 01-25-2004, 08:54 PM   #4
mikshaw
LQ Addict
 
Registered: Dec 2003
Location: Maine, USA
Distribution: Slackware/SuSE/DSL
Posts: 1,320

Rep: Reputation: 45
You can also run sax2 from runlevel 3...I think it starts an x server only to test your settings in this case.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
SuSE 10 & NVidia Graphics Drivers mechanical-nucleus Linux - Hardware 3 12-02-2005 08:39 PM
Video in - Nvidia card - Suse 9.1 - RivaTV & Xawtv.. Jamel75 Linux - Hardware 2 11-22-2004 10:27 AM
NVIDIA GeForce FX Go5200 & Suse 9.0, 3D graphics thing won't work! mawooshen Linux - Distributions 8 05-12-2004 03:40 PM
which nvidia graphics card John5788 Linux - Hardware 2 05-05-2004 08:26 AM
SuSE 9.0 Problem with KM400 Graphics Card AFGNCAAP Linux - Hardware 3 01-30-2004 06:00 AM


All times are GMT -5. The time now is 11:18 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration