LinuxQuestions.org
Register a domain and help support LQ
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 01-15-2006, 10:06 AM   #1
Evily
LQ Newbie
 
Registered: Jan 2006
Location: Greece, Crete
Distribution: Suse 9.3
Posts: 9

Rep: Reputation: 0
Suse 9.3 - not working internet


Hello.
I installed Linux Suse 9.3 on my pc 2 days ago. Since then am trying to fix the internet and I don't know what else can I do.
I connect through lan card Realtek 8139 with the router from where my internet comes. The half pc works with Windows XP from where the internet has no problem. But when I switch on to Linux, it doesn't work at all.
I went at Yast, at the beginning it was not finding the network card , so I showed it which one it is, and then filled in the data about the IP, DNS, Mask etc.
After I finished it was not working. I tried to connect to the router and it doesn't do it at all which makes me think that my network is not fixed.
I did it again and again and until now have no result. I suppose that am not doing something correctly.
Please, anybody can help me?
 
Old 01-15-2006, 12:40 PM   #2
Evily
LQ Newbie
 
Registered: Jan 2006
Location: Greece, Crete
Distribution: Suse 9.3
Posts: 9

Original Poster
Rep: Reputation: 0
I understood that the pc see the network card.
It tells me that the ethernet is not configured.
I went to yast where the network card is, I pressed Edit and wrote again IP, Gateway, Mask and it save it correctly. I press next and then finish. Why does it tells me that is not configured?
I wrote at one place that I can see t if I have the IP with ifconfig
I go to the file system, inside the bin, I find the ifonfig, I press to open it and it doesn't open. Why?
 
Old 01-16-2006, 03:33 AM   #3
muha
Member
 
Registered: Nov 2005
Distribution: xubuntu, grml
Posts: 451

Rep: Reputation: 37
what is the lan-ip of your router?
Try to ping that ip: ping 192.168.1.1 (fill in your router-ip)

To view ifconfig, go into a shell, log in as root with 'su', fill in your root password (enter) and than run the command 'ifconfig'
The other usefull command here is 'route'

suc6!
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Internet not working, network working Vossy Linux - Networking 3 12-20-2005 06:20 PM
Network Adapter Working but no Internet on Suse 10.0 Sleepy_Sentry Linux - Wireless Networking 1 11-10-2005 02:15 AM
Internet is not working in SuSE 9.1 Personal Mr. Hill SUSE / openSUSE 3 02-21-2005 02:12 PM
Internet working, network not working... phoenix07 Fedora 1 04-11-2004 03:30 AM
SuSe internet not working pemine Linux - Software 2 09-20-2003 09:45 AM


All times are GMT -5. The time now is 10:22 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration