LinuxQuestions.org
Register a domain and help support LQ
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 09-02-2004, 02:52 PM   #1
extigyro
LQ Newbie
 
Registered: Aug 2004
Location: Zlataritsa, Bulgaria
Distribution: Slackware, Debian, Knoppix, Mandrake
Posts: 10

Rep: Reputation: 0
SuSE 9.1 running very slow


First hello to everyone!

I've tried many distros but SuSE claims to be the slowest. I am using SuSE 9.1 but i had the same problem in 9.0. I think that I found what the problem is but i don't know how to solve it. I saw that message (a bit accidentally), booting the system:


*******************************************
The DMA on your hard drive is turned off.
It may really slow down the FSCK process.
*******************************************

I found the DMA setting in YaST ant it is ON.
Still these warnings do appear.
How to turn the DMA ON. You are my last hope.

Last edited by extigyro; 09-02-2004 at 03:14 PM.
 
Old 09-02-2004, 03:16 PM   #2
Tamsco
Member
 
Registered: Jul 2004
Location: 1st Brillouin Zone
Distribution: Gentoo (not ricer Gentoo)
Posts: 165

Rep: Reputation: 30
the only way i know how to do this is with the hdparm command.

I think (though I tend to screw up syntax so check the man page for this command)

hdparm -d 1 /dev/whatever

you need to do this as root, and as this is a sbin, you must either sign in directly as root or do su - , not su to get the command.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
SuSE 9.2 running Very very slow Paul_assheton SUSE / openSUSE 2 10-14-2005 04:53 AM
System running very slow following upgrade to Suse 9.1 and KDE 3.2 PaleViper Linux - Newbie 4 04-07-2005 05:15 PM
Suse 9.1 slow running programs AlexH SUSE / openSUSE 11 01-16-2005 12:33 PM
SuSE 9.1 Running very slow... SOLUTION!!! Trickster Linux - Distributions 0 10-04-2004 07:31 PM
Suse 8.2 running really slow Thinkgeekness Linux - General 1 09-20-2004 09:24 PM


All times are GMT -5. The time now is 03:24 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration