LinuxQuestions.org
Register a domain and help support LQ
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 07-26-2004, 02:56 PM   #1
kare13
LQ Newbie
 
Registered: Jul 2004
Posts: 17

Rep: Reputation: 0
suse 9.1


detects my audio wrong - it returns as NeoMagic NM256AV when infact it is a NM 3298. Is there anyone that can help fix my problem - not being able to use the sound?

please, please, please I am begging you.

 
Old 07-26-2004, 03:12 PM   #2
Corona4456
Member
 
Registered: Jul 2004
Distribution: SuSE 9.1
Posts: 66

Rep: Reputation: 15
Just go into Hardware Configuration and change the driver that it is using.
 
Old 07-26-2004, 03:31 PM   #3
kare13
LQ Newbie
 
Registered: Jul 2004
Posts: 17

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Forgive me but I am not certain on how to do that. Can you give step-by-step?
Thanks Tons

Kare
 
Old 07-26-2004, 03:42 PM   #4
Corona4456
Member
 
Registered: Jul 2004
Distribution: SuSE 9.1
Posts: 66

Rep: Reputation: 15
Well if you are using KDE ... Open up the menu and click on Control Center
Once that is open. There should be a menu option (if I remeber correctly) which is called Yast Modules? hehe... I'm not at home right now but it has something to do with Modules. Go in there and it should give you another menu with the option for Hardware... in there you should be able to choose Sound Card. Once that comes up you'll have an option to start up in "Administrator Mode" a.k.a. Root and everything else should be self explanatory... unless you are unsure as to how to choose a different driver under the menu. If that's the case you will have to wait until I get home tonight or unless someone else knows how.
 
Old 07-26-2004, 03:54 PM   #5
kare13
LQ Newbie
 
Registered: Jul 2004
Posts: 17

Original Poster
Rep: Reputation: 0
OIC - the corect card isn't listed there though.
Thanks

Any other ideas?

Kare
 
Old 07-26-2004, 04:13 PM   #6
Corona4456
Member
 
Registered: Jul 2004
Distribution: SuSE 9.1
Posts: 66

Rep: Reputation: 15
The NM256AV is actually a video card controller. The NM3298 is your audio controller as you stated but there appears to be no sound card drivers online for it. Maybe you do a search for it since you have a better idea of what type of soundcard and system you have. I'm not sure which drivers would work with your soundcard.

*edit* Err... correction... I guess the NM256AV doubles up as an audio controller as well... heh like I said... it's hard to know when you don't have the system right in your hands

If this is a sony laptop there is a site that talks about setting up Linux on it:
http://www.cl.cam.ac.uk/~and1000/vaioF-series.html

Last edited by Corona4456; 07-26-2004 at 04:20 PM.
 
Old 07-26-2004, 04:29 PM   #7
kare13
LQ Newbie
 
Registered: Jul 2004
Posts: 17

Original Poster
Rep: Reputation: 0
It is a real old Dell Inspiron 3500, I decided to play with Linux on an old machine first.
Thanks again.
I am clueless and a total newbee to this OS - it goes to show when you are comfy with what you know, it is scary to go out and meet the unknown. I thought I was good with PCs, he he much to learn.

Kare
 
Old 07-26-2004, 05:09 PM   #8
Corona4456
Member
 
Registered: Jul 2004
Distribution: SuSE 9.1
Posts: 66

Rep: Reputation: 15
Maybe this will help: http://www.post1.com/home/kal/inspiron3500.html
 
Old 07-26-2004, 05:41 PM   #9
kare13
LQ Newbie
 
Registered: Jul 2004
Posts: 17

Original Poster
Rep: Reputation: 0


Who would have thunk it - thanks millions.

Kare
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Dual-boot WinXP / Suse 9, keeps crashing after installing Suse MagNiTek Linux - General 2 07-08-2005 01:39 PM
SuSE: Dlink Access Point: How to let SuSE 9.1 box fetch the webpages for wlan request hansschmucker Linux - Wireless Networking 3 01-06-2005 01:02 PM
ATI(fglrx) +suse 9.1 & supplementary drivers from Suse HenrixL Linux - Hardware 0 11-17-2004 05:14 PM
SUSE Security Announcement - cvs (SuSE-SA:2004:008) ima Linux - Security 3 04-19-2004 09:21 PM
SUSE Security Announcement - Linux Kernel (SuSE-SA:2004:009) ima Linux - Security 0 04-19-2004 09:35 AM


All times are GMT -5. The time now is 06:34 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration