LinuxQuestions.org
Welcome to the most active Linux Forum on the web.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 11-30-2003, 10:32 AM   #1
csalazarv
LQ Newbie
 
Registered: Nov 2003
Location: Costa Rica
Distribution: still trying to figure out which one to use!
Posts: 4

Rep: Reputation: 0
Unhappy SUSE 9.0 in athlon xp


Hi Guys

I am pretty new to linux, I have tried to use 3 distros by now and still trying but its getting to be a little frustating

Right now I can install suse 9 in both desktop and laptop, my laptop is a sony vaio nvr23 and works almost perfectly in windows

The problem is that when I install suse it gets REALLY slow, like 2-3 mins to launch a simple command prompt

I am wondering if its a problem of the kernel or some drivers problem, I have tried installing it normally, installing all the packages, installing it with ACPI disabled.......none of that made a difference

Has anyone experienced a similar problem ?
 
Old 11-30-2003, 03:31 PM   #2
otis2003
Member
 
Registered: Nov 2003
Location: PEI, CANADA
Distribution: Ubuntu/Fedora/Gentoo
Posts: 53

Rep: Reputation: 15
SUSE 9.0 in athlon xp

How much RAM does your system have? Also, when you installed, did you tell YaST to auto config the partitions? How big is the swap partition? It should be roughtly 2 times the RAM.
 
Old 11-30-2003, 04:00 PM   #3
csalazarv
LQ Newbie
 
Registered: Nov 2003
Location: Costa Rica
Distribution: still trying to figure out which one to use!
Posts: 4

Original Poster
Rep: Reputation: 0
It has 512 megs ddr, the swap partition is 1004 megs, I have the strong feeling its something in the distro because mandrake runs perfectly, it made the partitions automatically, using grub written to the MBR

I just want to make suse work since I actually paid for it but I am completely lost as to whats wrong , thanks for trying to help btw

I also have the very strong feeling that there is some severe overheating problem and that could cause the problems, in windows the computer runs much cooler, it could be that there is some problem with handling the cpu speed in suse or in the particular kernel?

Last edited by csalazarv; 11-30-2003 at 04:25 PM.
 
Old 11-30-2003, 05:07 PM   #4
otis2003
Member
 
Registered: Nov 2003
Location: PEI, CANADA
Distribution: Ubuntu/Fedora/Gentoo
Posts: 53

Rep: Reputation: 15
SUSE 9.0 in athlon xp

Overheating? Jeez ... that is a very strange one.

I would have to say, if Mandrake seems to work without problem, then stick with it. It's unfortunate that SuSE won't work though.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Suse 9.2 Athlon 64 gherikill SUSE / openSUSE 8 02-10-2005 05:00 PM
SuSE Linux 9.0 AMD64 on a Athlon XP? Wolvie110 Linux - Hardware 0 02-16-2004 06:19 AM
Why won't SuSE 9.0 run on a P200MMX if installed by an Athlon ? [FC]Randall Linux - Software 1 02-02-2004 01:50 PM
SuSE 8.2 with Athlon kernel? CanadianPenguin Linux - Software 4 10-26-2003 04:17 PM
SuSE 8.2 Athlon kernel source problems richcoosa19 Linux - Distributions 3 10-22-2003 05:37 AM


All times are GMT -5. The time now is 04:55 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration