LinuxQuestions.org
Review your favorite Linux distribution.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices



Reply
 
Search this Thread
Old 01-13-2003, 04:56 PM   #1
orion846
LQ Newbie
 
Registered: Jan 2003
Posts: 4

Rep: Reputation: 0
Suse 8.1 Installation problem at odd moment


While installing for first time, everything works great and is detected. Believe it or not, my problem comes when it is supposed to select the default software IE: KDE desktop + more. It is standard, should do it on its own, not even dependant on my machine. But it gives an error, selects nothing, and lists nothing to manually select. I tried with the normal CD installation and DVD installation. ANy help? PLEASE I WANT TO USE LINUX TODAY!
 
Old 01-13-2003, 05:34 PM   #2
snocked
Member
 
Registered: Dec 2002
Location: St. Louis, MO
Distribution: Slackware 9.1
Posts: 482

Rep: Reputation: 30
What's the error it gives?
 
Old 01-13-2003, 05:38 PM   #3
orion846
LQ Newbie
 
Registered: Jan 2003
Posts: 4

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Something along the lines of unable to find base software. I guess I could go through it to find out exactly if you wanted. Hassle, but oh well. Also I tried changing BIOS to try to boot from DVD drive but I can't figure out which selection is it. HD-0 is primary, HD-1 slave drive, CD-ROM is there, but no DVDROM selection. ANy ideas?

I don't think booting from DVD will help much though since the normal one won't work either.
 
Old 01-13-2003, 05:44 PM   #4
orion846
LQ Newbie
 
Registered: Jan 2003
Posts: 4

Original Poster
Rep: Reputation: 0
No base Selection available
ERROR: No proposal
 
Old 01-14-2003, 05:29 AM   #5
baldy3105
Member
 
Registered: Jan 2003
Location: Cambridgeshire, UK
Distribution: Mint (Desktop), Debian (Server)
Posts: 876

Rep: Reputation: 184Reputation: 184
There is a entry on the suse support database about this. Its a bug (oops sorry, Linux doesn't have bugs does it? Only windows has bugs - must remember), its an undocumented feature. If you abort, confirm abort, then hit return 3 times install will restart and this time will go OK.
 
Old 01-14-2003, 11:47 AM   #6
orion846
LQ Newbie
 
Registered: Jan 2003
Posts: 4

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Yup it worked, thanks a million.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Fresh SUSE 10.0 Install, Odd Issues Ignition331 Suse/Novell 6 12-03-2005 10:15 PM
Odd Slackware Installation Problem slackeast Slackware - Installation 3 06-07-2005 07:48 AM
Odd problems - Suse 9.1 Netgear Ma101 hornett Linux - Wireless Networking 9 10-12-2004 10:57 PM
suse 9.1 installation problem coloboxp Linux - Newbie 1 06-03-2004 12:49 AM
Odd CD behavior in installation MockieMoo Slackware - Installation 1 05-14-2004 11:28 PM


All times are GMT -5. The time now is 02:39 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration