LinuxQuestions.org
Review your favorite Linux distribution.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 09-05-2008, 02:04 AM   #1
chandrakumarhv
LQ Newbie
 
Registered: Sep 2007
Posts: 12

Rep: Reputation: 0
Unhappy SUSE 11 USERS Problem


Hi I have installed Open Suse 11 and have a problem. As long as I work on my machine as root I dont have any problem.But If I try to login as User, my system Hangs.The only Option I get is to shutdown the machine. Can anybody explain how can I correct this ? What might be the problem ?
I get the desktop and for a minute it works, then the system hangs. But with Root I have no problem at all.
 
Old 09-05-2008, 11:01 AM   #2
camorri
LQ Guru
 
Registered: Nov 2002
Location: Somewhere inside 9.9 million sq. km. Canada
Distribution: Slackware 14.1, 14.2
Posts: 5,090

Rep: Reputation: 483Reputation: 483Reputation: 483Reputation: 483Reputation: 483
Open a console and run the command 'top' and see if you can figure out what is 'hanging your system'. It is probably some process that is not completing. I would also suggest you give it some time, at least 5 minutes, time it, to see if the problem goes away. I have seen configuration problems with IPv6 cause this type of problem.

Top will show you what is hogging the cpu, ram etc.
 
Old 09-08-2008, 12:53 AM   #3
chandrakumarhv
LQ Newbie
 
Registered: Sep 2007
Posts: 12

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Thumbs up

I got the problem rectified. I reinstalled the SUSE 11 , but this time with ext3 file system. Now I dont have the problem.Earlier I had ReiserFS ,I dont know whether that might have created the problem.But EXT3 I dont have the problem , I can log in as user and work for hours with out any hangs.

Thanks for the help , from community and also my friend Vinay who said it may work well with ext3 .
 
Old 09-08-2008, 09:31 AM   #4
camorri
LQ Guru
 
Registered: Nov 2002
Location: Somewhere inside 9.9 million sq. km. Canada
Distribution: Slackware 14.1, 14.2
Posts: 5,090

Rep: Reputation: 483Reputation: 483Reputation: 483Reputation: 483Reputation: 483
I don't think reiser would cause that sort of problem. I have used it, and etx2 and ext3. All have worked well for me. Any way, glad the problem is resolved.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Switching Users in Suse 10.1 GibsonDL SUSE / openSUSE 3 07-07-2006 11:27 PM
new users...a book about suse unionjak SUSE / openSUSE 2 10-17-2005 01:26 PM
Suse 8 users, what do you think? Pcghost Linux - Distributions 9 03-25-2003 03:02 PM
All Suse Users! js72 Linux - Distributions 0 01-06-2003 01:30 AM
seeking SuSe 8 users for help safrout Linux - Software 4 10-31-2002 12:48 PM


All times are GMT -5. The time now is 04:26 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration