LinuxQuestions.org
Latest LQ Deal: Complete CCNA, CCNP & Red Hat Certification Training Bundle
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 02-05-2011, 01:50 AM   #1
vikrang
Member
 
Registered: Jan 2011
Location: India
Distribution: Slackware 13.1, Squeeze
Posts: 119

Rep: Reputation: 7
Strange Problem in GRUB2


My brother has Tri boot Ubuntu ,7 and Vista ..GRUB2 is the bootloader..

The problem : At boot after the Lenovo splash disappears , there appears some 4 to 5 lines of error , error:syntax error GRUB or similar..This is visible only for a fraction of a second before the GRUB2 menu pops up...

The OS es load properly on selection in the menu so no loss of functionality

One another problem is there is no OS highlighted by default and the timeout message
"Automatic Boot in 10 Secs" does not appear

Reinstalling GRUB does not solve the issue

What could be the problem?

Last edited by vikrang; 02-05-2011 at 01:55 AM.
 
Old 02-05-2011, 02:05 AM   #2
Kenny_Strawn
Senior Member
 
Registered: Feb 2010
Location: /usa/ca/orange_county/lake_forest
Distribution: ArchBang, Google Android 2.1 + Motoblur (on Motortola Flipside), Google Chrome OS (on Cr-48)
Posts: 1,791
Blog Entries: 62

Rep: Reputation: 56
Probably the issue has something to do with the GRUB syntax errors. Have you tried editing /etc/default/grub and typing sudo update-grub to correct the problem? It could also be one of the files in /etc/grub.d that is causing the problem. Have you tried checking them out?
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
[SOLVED] GRUB2 after a minor update of GRUB2 /boot prefix no longer needed?? wikapuki Linux - Software 1 10-24-2010 02:39 PM
Troubleshooting grub2 boot problem dbuehler Linux - Newbie 18 07-26-2010 08:06 PM
grub2 installation problem firewiz87 Linux - Software 4 08-17-2009 02:56 AM
debian sid and grub2 problem jackgu1988 Debian 39 08-08-2009 09:42 PM
grub problem and looking for grub2 docs m-jackson Linux - Newbie 1 10-27-2006 02:18 AM


All times are GMT -5. The time now is 11:58 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration