LinuxQuestions.org
Help answer threads with 0 replies.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 03-14-2005, 11:56 AM   #1
salviadud
Member
 
Registered: Feb 2005
Location: Mexico
Distribution: Slackware 14.1 [3.x]
Posts: 182

Rep: Reputation: 30
strange mouse bug encountered in slackware 10.1 terminal


when i boot up, i can use my mouse in the terminal.

if i load X , shut it down, and back in the terminal, any mouse movement, click, or whatever kind of input from that device will cause just a bunch of chaos. why is that? is it because of the xorg.conf file?

has anyone encountered this problem?
 
Old 03-14-2005, 01:25 PM   #2
chbin
Member
 
Registered: Mar 2005
Distribution: slackware-current
Posts: 379

Rep: Reputation: 31
that is not a slackware bug. it because you are using the gpm service for your mouse to work in the terminal, which is not compatible with X. technically you are supposed to shut it down before entering X, the developer even tells you to in the Documentation.
 
Old 03-14-2005, 11:11 PM   #3
salviadud
Member
 
Registered: Feb 2005
Location: Mexico
Distribution: Slackware 14.1 [3.x]
Posts: 182

Original Poster
Rep: Reputation: 30
oh, do you know how to do that?

i got slack 10.0 on a laptop with a usb mouse and i never have to shut down the gpm service....

well, i guess im learning. thanx for the info
 
Old 03-14-2005, 11:18 PM   #4
chbin
Member
 
Registered: Mar 2005
Distribution: slackware-current
Posts: 379

Rep: Reputation: 31
$sh /etc/rc.d/rc.gpm stop

startx, do whatever.

Then when you exit X and want your mouse to work again in the terminal

$sh /etc/rc.d/rc.gpm start
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Ati fglrx driver... strange bug kule Slackware 8 03-08-2005 02:49 PM
Strange problem or bug bato Slackware 3 02-18-2005 01:56 PM
KDE: A strange bug (SuSE 9.1) SuSExplorer Suse/Novell 4 12-31-2004 10:25 PM
Bug in gnome-terminal? benjithegreat98 Fedora 3 11-14-2004 09:40 AM
Extremely strange bug in gcc/g++ Maidros Linux - Software 3 05-08-2004 06:28 AM


All times are GMT -5. The time now is 11:13 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration