LinuxQuestions.org
Visit Jeremy's Blog.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 06-27-2002, 02:47 AM   #1
FreakboY
Member
 
Registered: Jun 2002
Location: TX, USA
Distribution: Slackware
Posts: 379

Rep: Reputation: 31
StartX Problem!!


I'm getting this error!!!
does anyone knows why!??


thanx!

If the server is older than 6-12 months, or if your card is
newer than the above date, look for a newer version before
reporting problems. (See http://www.XFree86.Org/)
Build Operating System: Linux 2.4.17-0.13smp i686 [ELF]
Build Host: daffy.perf.redhat.com

Module Loader present
Markers: (--) probed, (**) from config file, (==) default setting,
(++) from command line, (!!) notice, (II) informational,
(WW) warning, (EE) error, (NI) not implemented, (??) unknown.
(==) Log file: "/var/log/XFree86.0.log", Time: Wed Jun 26 14:47:55 2002
(==) Using config file: "/etc/X11/XF86Config-4"
(EE) No devices detected.

Fatal server error:
no screens found

When reporting a problem related to a server crash, please send
the full server output, not just the last messages.
This can be found in the log file "/var/log/XFree86.0.log".
Please report problems to xfree86@xfree86.org.

XIO: fatal IO error 104 (Connection reset by peer) on X server ":0.0"
after 0 requests (0 known processed) with 0 events remaining.
 
Old 06-27-2002, 11:19 AM   #2
Frustin
Member
 
Registered: May 2002
Location: Essex, UK
Distribution: Debian, Redhat, AIX 5L
Posts: 512

Rep: Reputation: 30
sounds like a screen res couldnt be found that fits your monitor.

why dont you use a cut down bare bones XF86Config file?
 
Old 06-27-2002, 12:47 PM   #3
FreakboY
Member
 
Registered: Jun 2002
Location: TX, USA
Distribution: Slackware
Posts: 379

Original Poster
Rep: Reputation: 31
how do i do that!??
more details!??
 
Old 06-27-2002, 01:49 PM   #4
trickykid
LQ Guru
 
Registered: Jan 2001
Posts: 24,149

Rep: Reputation: 235Reputation: 235Reputation: 235
you can either edit your /etc/X11/XF86Config file or try just reconfiguring it with xf86config command... or if your running any other distro like Redhat, you can use Xconfigurator, Sax for Suse, and so on.. What distro are you using ?
 
Old 06-28-2002, 02:52 AM   #5
Frustin
Member
 
Registered: May 2002
Location: Essex, UK
Distribution: Debian, Redhat, AIX 5L
Posts: 512

Rep: Reputation: 30
sorry about the lack of details, i just presume people know stuff like that.
 
Old 06-28-2002, 03:13 AM   #6
FreakboY
Member
 
Registered: Jun 2002
Location: TX, USA
Distribution: Slackware
Posts: 379

Original Poster
Rep: Reputation: 31
I'm trying to use RedHat 7.3 ;-)
 
Old 06-28-2002, 03:17 AM   #7
FreakboY
Member
 
Registered: Jun 2002
Location: TX, USA
Distribution: Slackware
Posts: 379

Original Poster
Rep: Reputation: 31
my monitor is a
Compaq v410e

anyones knows how to configure this!??

btw, when i try to install the video card drivers
it auto prbes my card and it says that i have
some other card instead of my PNY NVidia GeForce3 DDR 64
what should i choose!???

thanx!
 
Old 06-29-2002, 05:20 AM   #8
mrGee
Member
 
Registered: Dec 2001
Location: Netherlands
Distribution: redhat suse mandrake freebsd
Posts: 344

Rep: Reputation: 30
i think in redhat you use the Xconfigurator, right ?
try use Xconfigurator --noauto --expert it shouldn't
autoprobe anymore (at least i think as i alway use
XFdrake for mandrake) Xconfigurator and XFdrake
are much the same and autoprobing flaws from time to
time
Choose any of the nvidia/ geforce, this will put the
NV driver in your XF86config-4 file
I suppose you want Open GL to work with your card?
if so let me know. First get this working properly
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Bug / Xwindows / startx : xinit works but startx crash www.rzr.free.fr Linux - Software 4 10-17-2004 08:06 AM
startx problem N_A_J_M Linux - General 14 02-06-2003 02:55 PM
another startx problem jleofad Linux - General 1 01-31-2003 02:08 PM
startx problem boo Linux - Networking 15 07-22-2002 08:03 AM
Startx problem HoRrIdPrObLeMs Linux - Newbie 9 03-05-2002 04:20 PM


All times are GMT -5. The time now is 09:27 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration