LinuxQuestions.org
Go Job Hunting at the LQ Job Marketplace
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 03-05-2002, 10:30 AM   #1
HoRrIdPrObLeMs
LQ Newbie
 
Registered: Mar 2002
Location: Computers
Distribution: Slackware
Posts: 16

Rep: Reputation: 0
Exclamation Startx problem


I am having a problem running Startx, It fails no matter the config. I use. It returns with this message

Fatal Server Error: No Screens Found
 
Old 03-05-2002, 10:54 AM   #2
trickykid
Guru
 
Registered: Jan 2001
Posts: 24,133

Rep: Reputation: 197Reputation: 197
if you let us know what kind of hardware your using.. video, monitor.. it might help us out..
and you have tried to configure using xf86config ??
 
Old 03-05-2002, 11:06 AM   #3
HoRrIdPrObLeMs
LQ Newbie
 
Registered: Mar 2002
Location: Computers
Distribution: Slackware
Posts: 16

Original Poster
Rep: Reputation: 0
System specs
PIII 733
ATI Rage 128
Monitor Optiquest Q71
128 MB ram

I have tried running xf86config through every possible setting that I could think of.
 
Old 03-05-2002, 11:13 AM   #4
trickykid
Guru
 
Registered: Jan 2001
Posts: 24,133

Rep: Reputation: 197Reputation: 197
what version of slack are you running and do you have the correct version of xfree86 and drivers for your ati rage 128 ??

check out www.xfree86.org too see if your video card is supported by the version you have ??
 
Old 03-05-2002, 11:15 AM   #5
HoRrIdPrObLeMs
LQ Newbie
 
Registered: Mar 2002
Location: Computers
Distribution: Slackware
Posts: 16

Original Poster
Rep: Reputation: 0
I am running version 8 and I believe i have the current drivers, but i am not entirely sure
Where can i get the newest ATI Rage 128 drivers for Linux.

Last edited by HoRrIdPrObLeMs; 03-05-2002 at 11:57 AM.
 
Old 03-05-2002, 11:56 AM   #6
trickykid
Guru
 
Registered: Jan 2001
Posts: 24,133

Rep: Reputation: 197Reputation: 197
well yeah, ati 128 is supported after 3.3.6 and slack 8 if your using it has 4.1.0.
post your XF86Config file if you could.. ??
also, what are you using for the monitor specs ??

-trickykid
 
Old 03-05-2002, 12:48 PM   #7
HoRrIdPrObLeMs
LQ Newbie
 
Registered: Mar 2002
Location: Computers
Distribution: Slackware
Posts: 16

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Video and monitor config is as follows

Identifier MyMonitor
HorizSync 31.15, 35.5

HorizSync 30-64 #multisync
HorizSync 31.5, 35.2 # multiple fixed frequencies
HorizSync 15-25, 30-50 # multiple ranges of sync frequencies

Section "Device"
ATI Rage 128
Driver ATI
Video Ram 4096

Section "Display"
ATI Rage 128
MyMonitor
Default depth 16

Subsection "Display"
depth 8
modes 1024, 768
ViewPort 0 0

SubSection "Display"
Depth 16
modes 1024, 768
ViewPort 0 0

SubSection "Display"
Depth 24
Modes 1024, 768
ViewPort 0 0
 
Old 03-05-2002, 01:05 PM   #8
Syncrm
Member
 
Registered: Aug 2001
Location: Lansing, Michigan
Distribution: slackware8+
Posts: 472

Rep: Reputation: 30
there's your problem... use the "r128" driver rather than the ati one.

also, that's not how your XF86Config file actually looks, is it? cause if so they you've got some syntax errors in there. might wanna try looking for a sample config file to work off of.
 
Old 03-05-2002, 01:17 PM   #9
HoRrIdPrObLeMs
LQ Newbie
 
Registered: Mar 2002
Location: Computers
Distribution: Slackware
Posts: 16

Original Poster
Rep: Reputation: 0
I had to Transfer what the XF86Config file by hand so i didn't put the entire thing only the specifics. In xf86config the driver I selected was the R128 driver. All ATI drivers will be called ATI in the config file.

Last edited by HoRrIdPrObLeMs; 03-05-2002 at 02:25 PM.
 
Old 03-05-2002, 04:20 PM   #10
HoRrIdPrObLeMs
LQ Newbie
 
Registered: Mar 2002
Location: Computers
Distribution: Slackware
Posts: 16

Original Poster
Rep: Reputation: 0
I have managed to get into widowmaker, only when I use the generic vga drive. When I ise the ATI Rage 128 driver I am unable to start window maker, It still says "Fatal Server Error: No Sceens Found. And just above that it says "(EE) No Deivice"

Does anyone have any ideah how i can make it recognize my Video card
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Bug / Xwindows / startx : xinit works but startx crash www.rzr.free.fr Linux - Software 4 10-17-2004 08:06 AM
Problem during startx fransemail Linux - Software 3 07-24-2004 01:11 PM
startx problem N_A_J_M Linux - General 14 02-06-2003 02:55 PM
another startx problem jleofad Linux - General 1 01-31-2003 02:08 PM
startx problem boo Linux - Networking 15 07-22-2002 08:03 AM


All times are GMT -5. The time now is 01:24 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration