LinuxQuestions.org
Help answer threads with 0 replies.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 05-29-2004, 09:22 AM   #1
cheech66
LQ Newbie
 
Registered: May 2004
Location: London
Posts: 15

Rep: Reputation: 0
startx "command not found"


x is all there in the X11R6 folder but startx doesn't work. I can't actually find any file called startx either.

Any ideas? I'v etried "startx2 while in /usr/X11R6/bin but still no luck

using sarge

Last edited by cheech66; 05-29-2004 at 09:23 AM.
 
Old 05-29-2004, 09:26 AM   #2
Baldrick65
Member
 
Registered: Aug 2003
Location: Dunedin NZ
Distribution: Mint 13 Cinnamon
Posts: 653

Rep: Reputation: 31
From my machine:
Code:
[baldrick@localhost baldrick]$ whereis startx
startx: /usr/X11R6/bin/startx /usr/bin/X11/startx
[baldrick@localhost baldrick]$
Has it possibly been deleted?
 
Old 05-29-2004, 09:34 AM   #3
cheech66
LQ Newbie
 
Registered: May 2004
Location: London
Posts: 15

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Thanks so much for the quick reply. I guess ur right. Weird thing is that this is a brand new install of srage and I just did apt-get "install xserver-xfree86". All I have in hte two folders you've mentioned are to files; X and XFree86.

May be there's something I need to do after apt had finished to "initialise"?

i'll try to re-install.

Many thyanks
 
Old 05-29-2004, 09:50 AM   #4
cheech66
LQ Newbie
 
Registered: May 2004
Location: London
Posts: 15

Original Poster
Rep: Reputation: 0
OK, i've reinstalled and found there was a broken link (thanks to http://ccfaq.valar.co.uk/modules.php...rticle&sid=182).

now -config throws an error ,"XFree86 has found a valid card configuration. Unfortunately the appropriatedata has not been added to xf86PciInfo.h"

Huh?
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
"bash: rpm: command not found" errom when trying to install any package sandeepchau123 Linux - General 16 07-06-2008 03:58 AM
How to start KDE automaticlly without typing "startx" then "startkde" Jonescity Slackware 8 10-29-2004 09:32 PM
Benoit's Alcatel - pppd call adsl "command not found" GM287 Linux - Networking 5 04-04-2004 09:56 AM
"No Screens" Found during startx... khermans Linux - General 2 09-17-2001 04:26 AM
"No screens found : startx" rdharn1 Linux - Software 1 04-09-2001 06:17 AM


All times are GMT -5. The time now is 03:50 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration