LinuxQuestions.org
Share your knowledge at the LQ Wiki.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 02-24-2012, 09:03 PM   #1
danthemannewtolinux
LQ Newbie
 
Registered: Feb 2012
Posts: 22

Rep: Reputation: Disabled
Question starting script to run sony vaio jogdial in vector linux at boot


Hi, can someone help me with this, i want to load the drivers for my jogdial on my sony vaio laptop at boot....the jogdial works when i run the program from command but it's annoying to have to do that every time i boot up. i tried editing the rc.d/local file and it says that it loads and the jogdial works at boot but it stops booting as soon as the sony vaio jodial driver loads and says on the next line cannot start display, i also tried adding the & symbol to make it run in background and system completely boots but jogdial yet again will not work unless i run program from command...what do i have to do to get this to work at boot..help please
 
Old 02-25-2012, 10:34 PM   #2
catkin
LQ 5k Club
 
Registered: Dec 2008
Location: Tamil Nadu, India
Distribution: Debian
Posts: 8,576
Blog Entries: 31

Rep: Reputation: 1195Reputation: 1195Reputation: 1195Reputation: 1195Reputation: 1195Reputation: 1195Reputation: 1195Reputation: 1195Reputation: 1195
What is the command you use to load the drivers for the jogdial and what is the exact error message?
 
Old 02-25-2012, 11:46 PM   #3
danthemannewtolinux
LQ Newbie
 
Registered: Feb 2012
Posts: 22

Original Poster
Rep: Reputation: Disabled
the command i use is sonypid. I compiled the program from a site i found on google and the jogdial works fine when i run it in command then close the command window but doesn't stick when i reboot, when i edited my rc/local file and added the path for it and rebooted, i get the error cannot open display
 
Old 02-26-2012, 12:28 AM   #4
catkin
LQ 5k Club
 
Registered: Dec 2008
Location: Tamil Nadu, India
Distribution: Debian
Posts: 8,576
Blog Entries: 31

Rep: Reputation: 1195Reputation: 1195Reputation: 1195Reputation: 1195Reputation: 1195Reputation: 1195Reputation: 1195Reputation: 1195Reputation: 1195
It sounds as if sonypid tries to start a GUI and that is failing when rc.local is run because nobody has logged on at the graphical logon prompt (maybe the graphical logon prompt hasn't appeared at that time either).

Would you be OK with enabling the jogdial at logon instead of at boot? If so, you could autostart it when the desktop initialises. Exactly how to do that depends on which desktop you are using.
 
Old 02-26-2012, 12:45 AM   #5
danthemannewtolinux
LQ Newbie
 
Registered: Feb 2012
Posts: 22

Original Poster
Rep: Reputation: Disabled
yes, id be fine with that, how would i go about doing that
 
Old 02-26-2012, 12:47 AM   #6
danthemannewtolinux
LQ Newbie
 
Registered: Feb 2012
Posts: 22

Original Poster
Rep: Reputation: Disabled
im using the xfce desktop
 
Old 02-26-2012, 10:51 AM   #7
catkin
LQ 5k Club
 
Registered: Dec 2008
Location: Tamil Nadu, India
Distribution: Debian
Posts: 8,576
Blog Entries: 31

Rep: Reputation: 1195Reputation: 1195Reputation: 1195Reputation: 1195Reputation: 1195Reputation: 1195Reputation: 1195Reputation: 1195Reputation: 1195
Menu -> Settings -> Session and Startup -> Application Autostart: Add
 
Old 02-26-2012, 11:44 AM   #8
danthemannewtolinux
LQ Newbie
 
Registered: Feb 2012
Posts: 22

Original Poster
Rep: Reputation: Disabled
ok, i tried that and it still doesn't load at startup, unless i open command, go into su mode and run the sonypid command
 
Old 02-26-2012, 10:25 PM   #9
catkin
LQ 5k Club
 
Registered: Dec 2008
Location: Tamil Nadu, India
Distribution: Debian
Posts: 8,576
Blog Entries: 31

Rep: Reputation: 1195Reputation: 1195Reputation: 1195Reputation: 1195Reputation: 1195Reputation: 1195Reputation: 1195Reputation: 1195Reputation: 1195
sonypid uses a GUI but has to be run by root?! Are there any usage instructions for it? A man page? A --help option? A usage message when it is given a wrong option?
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Sony Vaio computer will not boot - is it time for Linux? audiovideo121 Linux - Newbie 9 10-07-2008 10:18 AM
help me install linux on sony sony vaio pcg-r505gl heina Linux - Newbie 4 10-10-2004 11:36 PM
Installing vector linux on sony vaio pcg-c1vn picturebook problem! ooagentbender Linux - Newbie 1 02-15-2004 03:21 AM


All times are GMT -5. The time now is 08:35 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration