LinuxQuestions.org
Register a domain and help support LQ
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 02-27-2005, 11:29 AM   #1
TheMadAd19
LQ Newbie
 
Registered: Feb 2005
Posts: 11

Rep: Reputation: Disabled
Start Fresh, but still that EVIL FATAL ERROR


Hi, I just installed debian again from scratch, closely following the http://www.debianuniverse.com/readonline/ suggestions. Although I did everything it said, including the autodetect stuff. I have installed GDM and configurated it a bit, but when I type in /etc/init.d/gdm start It tells me this in the log thing. (EE) no devices detected. Fatal Error: no screens found it also says at the bottome X10: fatal I0 error 104 (connection reset by peers) on x server ":0.0" after 0 requests (0 known processed) with 0 events remaining. I want to know how to configurate it so it works I have a T1842 emachine with an Intel Extreme 3d graphics card (agp) and I have a kogi L7EH-TA flat screen monitor. That I belive is set to 1024x768 with 56 khz and 70 hz please help.......
 
Old 02-27-2005, 04:51 PM   #2
Mara
Moderator
 
Registered: Feb 2002
Location: Grenoble
Distribution: Debian
Posts: 9,568

Rep: Reputation: 164Reputation: 164
Try to run
dpkg-reconfigure xserver-xfree86
It'll cause a tool to configure XFree to start. Type all the needed data you remember. Not sure which driver you should choose, but try i810.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
X-server fatal error,KDM refused to start callitdctr Linux - Software 3 07-01-2005 09:46 AM
Fatal Error, Cant Start X Using SuSE 9.1! Please Help! DozenEggs Linux - Newbie 1 07-24-2004 02:57 PM
XIO: fatal IO error 104. X server would not start after problem with Vmware noodle_mee Linux - Newbie 0 07-07-2004 11:48 PM
Upgraded to new kernel via redhat network and cannot start X. Fatal Server Error. Gen13 Red Hat 5 10-25-2003 01:09 AM
proftpd Fatal Error on start rose_bud4201 Linux - Software 33 09-24-2003 07:04 PM


All times are GMT -5. The time now is 06:48 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration