LinuxQuestions.org
Support LQ: Use code LQ3 and save $3 on Domain Registration
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 08-16-2006, 03:36 PM   #1
ashlesha
Member
 
Registered: May 2005
Location: PA
Distribution: Ubuntu
Posts: 204

Rep: Reputation: 30
Unhappy ssh -X doesnt work


Hi,

For nearly 2 months, I ve been connecting to my company server using ssh -X so that the DISPLAY on the server would be exported to my machine. Today however, when I said

make xconfig

it gave me the following error:

Application initialization failed: no display name and no $DISPLAY environment variable
Error in startup script: invalid command name "button"
while executing
"button .ref"
(file "scripts/kconfig.tk" line 51)
make: *** [xconfig] Error 1

I m using Debian Linux on my machine. I tried the following:
1) export DISPLAY=<my ip>:0.0
2) xhost + on my machine
3) ssh -Y

Still I get the same error!! Last time I had this query, my manager went into a menu somewhere on my machine and clicked some x setting..I cant find it right now and cant ask him.

Please show me some light here!!
Thanks,
A
 
Old 08-16-2006, 03:53 PM   #2
kaz2100
Senior Member
 
Registered: Apr 2005
Location: Penguin land, with apple, no gates
Distribution: Debian testing woody(32) sarge etch lenny squeeze(+64) wheezy jessie stretch
Posts: 1,593

Rep: Reputation: 97
I am not quite sure what your problem is, however,

export DISPLAY=penguin.inFrontOf.you:0.0 -- do this on company penguin.

xhost penguin.lives.in.your.compaly --------- do this on the penguin in front of you.

Check ssh setting under /etc also.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
rmdir -rf does not seem to work in fc4 .what do i do?rm -p also doesnt seem to work vinay87 Linux - Newbie 2 05-09-2006 10:18 AM
Why doesnt my USB mouse doesnt work? barkha Linux - Hardware 2 08-16-2005 12:31 PM
Sound doesnt work......help please Mystical Itachi SUSE / openSUSE 16 11-08-2004 07:13 AM
CD Burner doesnt work DaveyB Linux - Hardware 10 09-08-2004 04:46 PM
Keyboard doesnt work in X jarquet Linux - Hardware 1 06-26-2003 02:22 PM


All times are GMT -5. The time now is 02:40 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration