LinuxQuestions.org
Visit the LQ Articles and Editorials section
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices

Reply
 
LinkBack Search this Thread
Old 03-03-2008, 03:59 AM   #1
unixashoke
LQ Newbie
 
Registered: Mar 2008
Posts: 4

Rep: Reputation: 0
Squid 2.6 not accessing https sites


Hi all,

I am working in RHEL5. I have installed squid by default rpm. It is squid 2.6. I want to use Transpaerent Proxy. I have enabled it by using
http_port 3128 transparent and made two ACL like acl mynet src 192.168.1.0/255.255.255.0 and acl wan src 61.66.9.15. And below "INSERT YOUR OWN RULES" I have written http_access allow mynet and http_access allow wan. Where mynet is my LAN Network and wan is my broadband IP. Then I have given squid -z to make cache. After all this these things I have started squid. But, though I can access http sites from my lan, but can not access https sites like mail.yahoo.com, gmail.com, etc. Selinux is disabled and Iptables has been flushed. Please help me to solve the problem. I am feeling very much helpless.

Last edited by unixashoke; 03-03-2008 at 04:02 AM. Reason: squid 2.6 https problem
 
Old 03-03-2008, 05:05 AM   #2
homey
Senior Member
 
Registered: Oct 2003
Posts: 3,057

Rep: Reputation: 56
Are you letting it through?

acl SSL_ports port 443
http_access allow CONNECT SSL_ports

Don't forget to restart squid after making changes or if using webmin, you can quite often just hit Apply Changes.


Also, just as a matter of readability, I get rid of the tons and tons of commented lines in the squid.conf
Code:
# Trim down the squid.conf
sed -i.bak '/^$/d; /^#/d' /etc/squid/squid.conf
 
Old 04-04-2008, 07:52 AM   #3
Squidman
LQ Newbie
 
Registered: Apr 2008
Posts: 2

Rep: Reputation: 0
HTTPS problem

Hi There

I have the same problem, installed Squid2.6 on RH enterprize5 with Squidguard 1.2.1
On my other servers I have Squid2.5, they do not have the same problem.

Did you manage to sort out this problem yet?
Seems like you need to enable SSH , but I can't find anything to assist me.

Please advise
Mark
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Squid and https sites 2buck56 Linux - Security 6 06-14-2007 03:06 AM
Client cannot open few https://.. sites i.e. secure sites rajeshghy Linux - General 1 11-02-2006 06:30 AM
Firefox cannot load https sites. Lambda_Core Linux - Software 3 08-27-2006 05:24 PM
got ADSL but cannot open any https sites slackist Linux - Networking 8 04-08-2006 02:10 PM
Accessing hotmail, other https sites Tenover Linux - Newbie 3 09-04-2003 02:02 PM


All times are GMT -5. The time now is 01:39 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration