LinuxQuestions.org
Latest LQ Deal: Complete CCNA, CCNP & Red Hat Certification Training Bundle
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 02-29-2004, 11:47 AM   #1
slack_baby
Member
 
Registered: Feb 2004
Posts: 37

Rep: Reputation: 15
Speddtouch 330 is not working in Kernel 2.6.3


hey guys i just compile and install kernel 2.6.3... its working ok but when i try 2 start my Speedtouch 330 adsl modem it doesn't work..
i enable all modules and ppp and other things required 2 run modem from make menuconfig and re-compile n install kernel again but again no connection

here is my tail log after loading firmware
Code:
Feb 29 11:59:06 www kernel: usb 4-1: Product: Camera
Feb 29 11:59:13 www modem_run[785]: modem_run version 1.2-beta3 started by root uid 0 
Feb 29 11:59:13 www usb.agent[826]: ... no modules for USB product 6b9/4061/200
Feb 29 11:59:13 www usb.agent[846]: ... no modules for USB product 6b9/4061/200
Feb 29 11:59:13 www usb.agent[866]: ... no modules for USB product 6b9/4061/200
Feb 29 11:59:18 www usb.agent[942]: ... no modules for USB product 6b9/4061/200
Feb 29 11:59:19 www usb.agent[950]: ... no modules for USB product 6b9/4061/200
Feb 29 11:59:19 www usb.agent[930]: ... no modules for USB product 6b9/4061/200
Feb 29 11:59:46 www modem_run[785]: ADSL synchronization has been obtained 
Feb 29 11:59:46 www modem_run[785]: ADSL line is up (288 kbit/s down | 128 kbit/s up)
looks ok

and here is my load when i run pppd call adsl

Code:
Feb 29 11:59:06 www kernel: usb 4-1: Product: Camera
Feb 29 11:59:13 www modem_run[785]: modem_run version 1.2-beta3 started by root uid 0 
Feb 29 11:59:13 www usb.agent[826]: ... no modules for USB product 6b9/4061/200
Feb 29 11:59:13 www usb.agent[846]: ... no modules for USB product 6b9/4061/200
Feb 29 11:59:13 www usb.agent[866]: ... no modules for USB product 6b9/4061/200
Feb 29 11:59:18 www usb.agent[942]: ... no modules for USB product 6b9/4061/200
Feb 29 11:59:19 www usb.agent[950]: ... no modules for USB product 6b9/4061/200
Feb 29 11:59:19 www usb.agent[930]: ... no modules for USB product 6b9/4061/200
Feb 29 11:59:46 www modem_run[785]: ADSL synchronization has been obtained 
Feb 29 11:59:46 www modem_run[785]: ADSL line is up (288 kbit/s down | 128 kbit/s up) 
Feb 29 12:02:22 www pppd[1143]: pppd 2.4.1 started by root, uid 0
Feb 29 12:02:22 www pppd[1143]: Using interface ppp0
Feb 29 12:02:22 www pppd[1143]: Connect: ppp0 <--> /dev/pts/4
Feb 29 12:02:22 www pppoa3[1144]: pppoa3 version 1.2-beta3 started by root (uid 0) 
Feb 29 12:02:22 www pppoa3[1144]: Control thread ready 
Feb 29 12:02:22 www pppd[1143]: Modem hangup
Feb 29 12:02:22 www pppd[1143]: Connection terminated.
Feb 29 12:02:22 www pppoa3[1162]: pppoa3 version 1.2-beta3 started by root (uid 0) 
Feb 29 12:02:22 www pppoa3[1162]: A previous instance seems to be running 
Feb 29 12:02:22 www pppoa3[1162]: Sending the kill signal to 1144 and waiting... 
Feb 29 12:02:22 www pppd[1143]: Using interface ppp0
Feb 29 12:02:22 www pppd[1143]: Connect: ppp0 <--> /dev/pts/4
Feb 29 12:02:53 www pppd[1143]: Connection terminated.
Feb 29 12:02:53 www pppoa3[1184]: pppoa3 version 1.2-beta3 started by root (uid 0) 
Feb 29 12:02:53 www pppoa3[1184]: A previous instance seems to be running 
Feb 29 12:02:53 www pppoa3[1184]: Sending the kill signal to 1144 and waiting... 
Feb 29 12:02:53 www pppd[1143]: Using interface ppp0
Feb 29 12:02:53 www pppd[1143]: Connect: ppp0 <--> /dev/pts/5
Feb 29 12:03:24 www pppd[1143]: Connection terminated.
Feb 29 12:03:24 www pppoa3[1205]: pppoa3 version 1.2-beta3 started by root (uid 0) 
Feb 29 12:03:24 www pppoa3[1205]: A previous instance seems to be running 
Feb 29 12:03:24 www pppoa3[1205]: Sending the kill signal to 1144 and waiting... 
Feb 29 12:03:24 www pppd[1143]: Using interface ppp0
Feb 29 12:03:24 www pppd[1143]: Connect: ppp0 <--> /dev/pts/6
Feb 29 12:03:55 www pppd[1143]: Connection terminated.
Feb 29 12:03:55 www pppoa3[1233]: pppoa3 version 1.2-beta3 started by root (uid 0) 
Feb 29 12:03:55 www pppoa3[1233]: A previous instance seems to be running 
Feb 29 12:03:55 www pppoa3[1233]: Sending the kill signal to 1144 and waiting... 
Feb 29 12:03:56 www pppd[1143]: Using interface ppp0
Feb 29 12:03:56 www pppd[1143]: Connect: ppp0 <--> /dev/pts/7

it was working fine in Kernel 2.2
 
Old 02-29-2004, 03:11 PM   #2
Andrew Benton
Senior Member
 
Registered: Aug 2003
Location: Birkenhead/Britain
Distribution: Linux From Scratch
Posts: 2,073

Rep: Reputation: 64
This works for me http://www.mail-archive.com/speedtou.../msg05299.html
with the speedtouchconf package http://speedtouchconf.sourceforge.net/
make sure you don't enable the kernel module when you compile the kernel. It is possible with the speedtouch 330 to open up the source for the driver. It uses the speedtouch-1.2 driver. Go into the src folder, find the pppoa3.c file, open it in a text editor and change the line
Code:
static int alternate_ep = -1; /* historically wasn't set */
and delete the - sign. Compile it and change the pppoa3 binary for the one in /usr/local/sbin or wherever it is on your system and it should work. I find it doesn't work as well as altering the kernel source as it the system sometimes hangs during shutdown. But try all the options and see what works for you. I've made quite a study of the speedtouch thing as we have two computers, mine has the original green modem which works with the speedtouch-1.1 driver. That version doesn't have that line so I don't have the option, I have to alter the kernel to get it working. But the family computer upstairs has the 330 like you so there I've had the opportunity to fiddle a bit. One other thing, with the 330, when I was getting it set up I just drag and dropped the alcaudsl.sys binary from the windows partition. It worked, but slowly. I was getting an error message which meant it was dropping a lot of packets. So I tried it with the binary which came with the old green one and straight away it was back to full speed.
 
Old 02-29-2004, 04:00 PM   #3
slack_baby
Member
 
Registered: Feb 2004
Posts: 37

Original Poster
Rep: Reputation: 15
thankx Andrew 4 ur help
i will try it now
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Speedtouch 330 Rev.4 Silver PPPoE working fine on Mandrake 10 and 10.1 azorman Linux - Hardware 3 12-08-2004 11:16 AM
speedtouch usb 330 with last kernel fieska Fedora 6 08-24-2004 11:04 AM
Checking Speedtouch 330 ADSL modem is working before service is provided? Proud Linux - Networking 6 08-11-2004 03:30 PM
Anyone got the Speedtouch 330 working with SuSE 9 Pro? DanteDDK Linux - Distributions 0 04-26-2004 02:38 PM
Has ANYONE got the Alcatel Speedtouch 330 modem working... DanteDDK Linux - Newbie 12 04-14-2004 03:35 PM


All times are GMT -5. The time now is 02:54 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration