LinuxQuestions.org

LinuxQuestions.org (/questions/)
-   Linux - Newbie (http://www.linuxquestions.org/questions/linux-newbie-8/)
-   -   specific problem.. need some help asap! (http://www.linuxquestions.org/questions/linux-newbie-8/specific-problem-need-some-help-asap-760960/)

bobhaha 10-10-2009 06:40 AM

specific problem.. need some help asap!
 
ok first off hate this forums layout.. I'm totally lost!

any way! I think I'm in the right section.. please move it if I'm not.

Anyway on to my problem! I have recently downloaded my own copy of BT3 (black track 3) and I have successfully installed it to my usb drive and can boot from it! I'm running BT3 in the first option (can't remember wat its called... if needed I'll find out for ya.. its gui cause I'm a noob!)

I'm running it off my Toshiba A200 laptop from the USB disk as mentioned above! I need to install the drivers for the wireless... I have done a bit of research and found this info at this site

http://backtrack.offensive-security....ation_software

I have read most of it.. but I have no clue what their on about! so can some one in plain english spell it out for me? I know... I know.. but can some one help me out without flaming?

I don't have the drivers on a cd.. but I have found this website http://drivers.softpedia.com/progDow...oad-41827.html that has the ones I need...

Lastly if i install the drivers will it install them in the root (USB disk) or will it affect my HDD??


Thanks in advance! -Adrian

bobhaha 10-10-2009 07:44 AM

Any one????

r3sistance 10-10-2009 09:14 AM

The main reason people are not responding to this is simply due to the title (it doesn't describe your issue at all).

I can't really point you in the right direction as it goes because I don't know what wireless network card your laptop uses and I am not going to look it up for you. If you could supply that information I might be able to point you in the right direction.

Also these forums are actually pretty easy to navigate ;), but yes, I think you have posted this in the right area.

onebuck 10-10-2009 09:26 AM

Hi,

Welcome to LQ!

Sorry but I was drinking a cup of coffee so I didn't notice your post. I hope this is soon enough for you. Don't report me to 'jeremy'. :)

My first suggestion is that you tag your post with title that will at least provide some description as to your problem. We are volunteer helpers here at LQ and will aid people as best as we can.

What have you done other than read instructions to install your driver? Which kernel, hardware information for your wireless? The driver you pointed too is for a M$ install. Do you want to use 'ndiswrapper?

You sure that BT3 doesn't support the chipset? Is it a 'atheros' chipset? When you boot the BT3 install do a 'lspci -vv' as root from the 'cli' to see the device information then post it.

bobhaha 10-10-2009 08:30 PM

@onebuck Ok I will do that! btw what is ndiswrapper? I have heard of it before but I can't remember.. I have no problem installing anything that will get this up and running!

@r3sistance I could of sworn I wrote the model in there.. ohh well here it is! Intel(R) PRO/Wireless 3945BG Network Connection (device manager - Windows 7). I will also try fix the title thanks!

EDIT: ok I ran LSPCI -VV and got the same as above Intel(R) PRO/Wireless 3945BG Network Connection...so thats what we are dealing with! I have gone to internet---> wireless assistant manager and it starts to scan, i then get a message saying that my device is not on and that i should turn the external switch on... well its on and it can't find anything!

onebuck 10-11-2009 07:35 AM

Hi,

Quote:

Originally Posted by bobhaha (Post 3714950)
@onebuck Ok I will do that! btw what is ndiswrapper? I have heard of it before but I can't remember.. I have no problem installing anything that will get this up and running!

@r3sistance I could of sworn I wrote the model in there.. ohh well here it is! Intel(R) PRO/Wireless 3945BG Network Connection (device manager - Windows 7). I will also try fix the title thanks!

EDIT: ok I ran LSPCI -VV and got the same as above Intel(R) PRO/Wireless 3945BG Network Connection...so thats what we are dealing with! I have gone to internet---> wireless assistant manager and it starts to scan, i then get a message saying that my device is not on and that i should turn the external switch on... well its on and it can't find anything!

This link 'Intel(R) PRO/Wireless 3945BG Network Connection' has some information to aid you with a GNU/Linux driver.

'ndiswrapper's wiki' will assist you for understanding. 'ndiswrapper' would be used along with the M$ wireless driver to get your adapter functional. Not always reliable.

As for problems, you seem to have a few and installing something will not solve that. :) Google is your friend and a search here on LQ would have provided you with some useful information. :hattip:

You could look at 'ifconfig -a' to see if the device is there. Look at 'lsmod' for the driver. If you did start a scan then I suspect a driver installed and you just need to configure your 'inet' properly. :)

pixellany 10-11-2009 07:45 AM

Quote:

Originally Posted by bobhaha (Post 3714462)
ok first off hate this forums layout.. I'm totally lost!

That is not a very good way to start off. 5 minutes of navigating should give you a pretty clear idea. It would, for example, be more than enough time to find the "Feedback and Suggestion" sub-forum.

How about changing this thread title also?

bobhaha 10-11-2009 08:43 AM

Quote:

This link 'Intel(R) PRO/Wireless 3945BG Network Connection' has some information to aid you with a GNU/Linux driver.

'ndiswrapper's wiki' will assist you for understanding. 'ndiswrapper' would be used along with the M$ wireless driver to get your adapter functional. Not always reliable.

As for problems, you seem to have a few and installing something will not solve that. Google is your friend and a search here on LQ would have provided you with some useful information.

You could look at 'ifconfig -a' to see if the device is there. Look at 'lsmod' for the driver. If you did start a scan then I suspect a driver installed and you just need to configure your 'inet' properly.
LOL yes i understand that... i need to know how to install the drivers! i have the MS or M$ drivers and ndis ready to go! can you please help me to install it!

@pixellany... its just a joke.. I have been to may forums, and i know my way around! but the lay out NOT THE FORUM is confusing!

onebuck 10-11-2009 09:04 AM

Hi,

A little effort on your part will go a long way!

What did the 'ifconfig -a' and 'lsmod' show? Please post the relative part(s).

As I stated, if a scan was started then your device is probably recognized. Confirm that. If not then read the links that I provided. If you need 'ndiswrapper' then that wiki has all the information to setup/howto. If you want the GNU/Linux driver then follow the Intel link. No one can hold your hand and guide you if you don't attempt to solve some of the issues yourself. Try one and if there's a problem then come back with the problem along with all information relative. :) Then we may help to resolve your issues. :hattip:


All times are GMT -5. The time now is 08:19 AM.