LinuxQuestions.org
Latest LQ Deal: Linux Power User Bundle
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 08-03-2003, 08:44 AM   #1
pal_o_matic
LQ Newbie
 
Registered: Jul 2003
Location: Hannover, Germany
Distribution: RedHat 9.A
Posts: 16

Rep: Reputation: 0
Soundblaster16 ISA not found by RH9


Appearantly my RedHat9 is not able to automatically detect my rather old Soundblaster 16 Card. Shouldn't be a problem. After all, this is Linux and that means there should be a way to configure that card manually without fancy GUIS, right?

Sooooo ... how do I do that?

PS: Yeah, I had a similar question in another thread, but it kinda got lost there because it was not the only question I asked in that thread.
 
Old 08-03-2003, 10:09 AM   #2
Alf829
Member
 
Registered: Jul 2003
Distribution: Fedora Core 2 & 5
Posts: 110

Rep: Reputation: 15
Hi pal_o_matic,

Have you tried using the sndconfig tool? It can autodetect your card or if that fails, will ask you for manual configuration.

If that doesn't work, you could also try the alsa drivers. Here's the link:
www.alsa-project.org

Good luck!

Cheers,
alf829
 
Old 08-03-2003, 10:49 AM   #3
m0rl0ck
Member
 
Registered: Nov 2002
Distribution: A totally 133t distro :)
Posts: 358

Rep: Reputation: 31
Yeah, I used to have an isa card and had to use sndconfig. Try running it with the --noprobe option.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
eepro (isa) on rh9 as second nic binchin Red Hat 0 09-04-2005 10:04 PM
RH9 via Win (Proxy) ISA Server paul1892 Linux - Newbie 3 01-13-2005 09:52 AM
cd not found error rh9 rrutland78 Red Hat 3 12-14-2004 09:47 PM
cd not found error rh9 rrutland78 Linux - Newbie 2 12-14-2004 06:55 PM
ISA shows up in lspci, but my mobo has no ISA slots... compjinx Linux - Hardware 7 09-10-2004 03:25 AM


All times are GMT -5. The time now is 06:31 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration