LinuxQuestions.org
LinuxAnswers - the LQ Linux tutorial section.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 12-26-2006, 01:08 PM   #1
WDSnav
LQ Newbie
 
Registered: Dec 2006
Posts: 20

Rep: Reputation: 0
Sound works on root but not on user(OpenSuse 102)


If I log into the root user my sound works perfecly, if I log in as an user I get nothing. I have looked at other threads about this issue but I find the directions way too confusing to follow. I am posting in newbie because I want some newbish and easy directions to follow. If im on user and I go into the sound preferences and I choose ALSA instead of Autodetect I get an error when I click on test that says "audiotestsrc wave=sine freq=512 ! audioconvert ! audioresample ! gconfaudiosink: Could not open resource for writing." I have did alsa configure and I can here the test sounds just fine but I get nothing while im not logged in as root. I have looked at alsamixer and all of the sliders are up to max. I do not know what chmod means or how to edit the groups file. Please help, thanks.
 
Old 12-26-2006, 03:01 PM   #2
whk
Member
 
Registered: Jun 2005
Posts: 200

Rep: Reputation: 35
Try these permissions

chmod 666 /dev/mixer
chmod 666 /dev/mixer0
chmod 666 /dev/dsp
chmod 666 /etc/rc.d/rc.alsa
chmod -R 666 /dev/snd
chmod -R 666 /dev/sound

hth
 
Old 09-23-2007, 12:51 AM   #3
rivaxunil
LQ Newbie
 
Registered: Sep 2007
Posts: 1

Rep: Reputation: 0
i just spent 15 minutes trying to figure why i was going trough the same thing...

the sound is working afterall, there was simply no sounds configured to play automatically upon login

try to open an mp3 in amarok
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
FC3 No Sound As User Works As Root AliasMrJones Fedora 2 01-22-2005 05:34 PM
Sound works as root but not as user? n0x Linux - Hardware 2 09-11-2004 07:27 AM
sound works in root - no sound in user - Debian seanb Debian 9 02-28-2004 12:42 AM
Sound works for root and first user created, no one else downinthemine Linux - Hardware 7 01-15-2004 08:44 PM
sound works with root not user shanenin Linux - Software 3 10-29-2003 06:05 PM


All times are GMT -5. The time now is 07:21 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration