LinuxQuestions.org
Review your favorite Linux distribution.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 02-28-2006, 05:57 AM   #1
halflife28
LQ Newbie
 
Registered: Aug 2005
Location: Detroit, MI
Distribution: Ubuntu
Posts: 25

Rep: Reputation: 15
Sound timing is fast in Kubuntu


I got a dual boot system with Windows XP and Kubuntu. When I play music in amarok or xmms, the sound is kinda sped up a little bit, not as in chipmunk like. The sound is fine in Windows XP. I'm using a Soundblaster Live 5.1.
 
Old 02-28-2006, 08:26 AM   #2
Dtsazza
Member
 
Registered: Oct 2005
Location: Oxford, UK
Distribution: Debian Etch (w/ dual-boot XP for gaming)
Posts: 282

Rep: Reputation: 30
So a 3 minute long music file (say) will play in (for example) 2 and a half minutes, but at the same pitch as the original? I'd like to make sure I understand your problem. It might actually be helpful to post timing results.

Also, does this happen with every sound (wav, mp3, ogg, playing direct from CD) or just some of them? If you have NTFS support in your kernel, try mounting your windows drive(s) and playing some WAVs you'd actuall hear in Windows, for a one-to-one comparison.
 
Old 02-28-2006, 02:58 PM   #3
halflife28
LQ Newbie
 
Registered: Aug 2005
Location: Detroit, MI
Distribution: Ubuntu
Posts: 25

Original Poster
Rep: Reputation: 15
I think I fixed it nevermind.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Kubuntu, alsa, no sound Jiggs Linux - Hardware 7 03-10-2006 12:05 AM
Problems with sound in Kubuntu normf Ubuntu 2 01-24-2006 05:49 AM
Kubuntu 5.10, Soundblaster Live 24 bit - no sound Optiker Linux - Hardware 0 11-29-2005 09:14 AM
Kubuntu No Sound gishnob Linux - Hardware 4 10-01-2005 12:16 PM
Kubuntu Source Installation Problems and no sound fmpuk Ubuntu 3 09-02-2005 12:05 AM


All times are GMT -5. The time now is 08:25 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration