LinuxQuestions.org
Help answer threads with 0 replies.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 10-29-2005, 05:12 AM   #1
Waltman19xx
LQ Newbie
 
Registered: Oct 2005
Location: Finland
Distribution: Fedora Core 6
Posts: 4

Rep: Reputation: 0
Sound problems w/ speakers


I'm not sure does someone here have had the same problem as i have. So, i installed Fedora Core 4 last Thursday, and now i have headset & speakers which i can't use 'cuz the sounds come from the cpu's integrated speaker, not the ones i have. And the problem is, that i don't surely know where's the problem, because i have 4 places to put the speakers & headset, two in front and two in back. Sound card is Intel 82801BA-ICH2.

Specs:
Proccessor: P3 1.0ghz
Memory: 512mb proccess memory(not sure what kind of)
Hard Drive: 18.6ghz hard drive(SCSI)
Distro: Fedora Core 4
Soundcard: Intel 82801BAS-ICH2

So, if this kind of problem has been, could you give the address of the thread, but if not, could you please help me?
 
Old 10-29-2005, 11:11 PM   #2
ankit_mcgill
Member
 
Registered: Aug 2005
Location: Montreal
Distribution: OpenSuse 10.3
Posts: 65

Rep: Reputation: 15
Re: Sound problems w/ speakers

Quote:
Originally posted by Waltman19xx
I'm not sure does someone here have had the same problem as i have. So, i installed Fedora Core 4 last Thursday, and now i have headset & speakers which i can't use 'cuz the sounds come from the cpu's integrated speaker, not the ones i have. And the problem is, that i don't surely know where's the problem, because i have 4 places to put the speakers & headset, two in front and two in back. Sound card is Intel 82801BA-ICH2.

Specs:
Proccessor: P3 1.0ghz
Memory: 512mb proccess memory(not sure what kind of)
Hard Drive: 18.6ghz hard drive(SCSI)
Distro: Fedora Core 4
Soundcard: Intel 82801BAS-ICH2

So, if this kind of problem has been, could you give the address of the thread, but if not, could you please help me?
hi,

i am not sure but looks like you have itel high defintion sound card . i dont know about FC but suse does not have a build in support for them and you have to install the ALSA sound driver for them (http://www.alsa-project.org/)

see if that helps

cheerz
ankit
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
No sound in headphone's jack, but I do have sound in Speakers Silverdaz Linux - Newbie 7 09-05-2008 06:12 AM
no sound on speakers edentree Linux - Software 10 10-18-2004 03:58 PM
No Sound From Speakers Jose Muņiz Linux - Hardware 4 10-03-2004 07:24 AM
Labtec spin-45 speakers, sound card on mobo, no sound greenpenguin246 Linux - Hardware 5 01-23-2004 09:01 PM
Surround Sound Speakers x^n Linux - Newbie 0 01-25-2002 03:23 PM


All times are GMT -5. The time now is 04:34 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration