LinuxQuestions.org
Visit the LQ Articles and Editorials section
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices



Reply
 
Search this Thread
Old 09-01-2011, 06:38 PM   #1
aikeru
LQ Newbie
 
Registered: Aug 2007
Posts: 2

Rep: Reputation: 0
Unhappy Sound problems in Ubuntu 10.04 NBR on Gateway LT


Hi, everyone. I am having sound problems on my Gateway LT netbook after installing Ubuntu 10.04 for netbooks (via Wubi).

Sound does play, but it sounds like one channel is muffled or something -- like instruments can be heard but vocals are almost inaudible in flash movies.
On some flash videos (ie: YT) there was a some distortion. At first I thought it was a flash issue so...

I tried "Flash Aid" and that didn't seem to fix it (used the wizard and also "install adobe/stable").

I also tried "sudo apt-get install flashplugin-nonfree-extrasound" and this did not seem to affect it.

The problem affects both Firefox and Chrome so I thought maybe it's a system issue. I tried playing some MP3s and have had distorted sound playback there, too. It's like it's a really low-quality low-bitrate playback.

Can someone please help me or point me in the right direction?
 
Old 09-02-2011, 12:52 AM   #2
difference
LQ Newbie
 
Registered: Sep 2011
Posts: 4

Rep: Reputation: Disabled
The problem is that below Ubuntu 10-10 , no other version supports new sound cards itself. To work it out, we need to install drivers and make them integrate to the linux. Better uninstall it and try linux mint lxde.
 
  


Reply

Tags
gateway, lt, netbook, sound, ubuntu


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Unable to install Wifi on an Aspire One D250 under Ubuntu NBR 10.04 n3wbi32linux Linux - Laptop and Netbook 1 09-13-2010 09:26 PM
Cannot log into E17 after updates on Ubuntu 9.04 NBR XoraKJoken Ubuntu 2 04-02-2010 10:37 AM
[SOLVED] no sound on Gateway Solo with Ubuntu Gemma Linux - General 2 07-21-2009 05:56 PM
Configuring LAN connection in Ubuntu (NBR) eeebuntu Linux - Newbie 5 05-19-2009 12:48 AM
No sound - Ubuntu + Gateway laptop joshuabowser Linux - Hardware 6 03-08-2009 11:15 PM


All times are GMT -5. The time now is 03:52 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration