LinuxQuestions.org
Latest LQ Deal: Linux Power User Bundle
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 09-07-2009, 08:16 AM   #1
Arwin
LQ Newbie
 
Registered: Jul 2009
Location: Michigan
Posts: 7

Rep: Reputation: 0
Sound Problems


I just updated my KDE and I was going through to check for problems. I found that my sound wasn't working for KDE or for Amarock, but it was working for the stupid little games that are on it. I went into the settings, but when I clicked on multimedia the whole settings window closed. I then tried to go into Amarock and fix it from there, but the same thing happened. When I clicked on configure sound the whole program closed.
 
Old 09-07-2009, 08:22 AM   #2
Simon Bridge
LQ Guru
 
Registered: Oct 2003
Location: Waiheke NZ
Distribution: Ubuntu
Posts: 9,211

Rep: Reputation: 198Reputation: 198
You're not the only one. Have you seen:
http://forum.kde.org/viewtopic.php?f=19&t=41992

Quote:
Do non Phonon applications work? And is a new user affected?
If the answer to both is yes, please ensure that all KDE related packages are updated, and the correct backend has been selected in System Settings > Multimedia.

If the answer to the first question is no, then your systems configuration has been changed. Usually there is an 'audio' group that you will need to be a member of for sound to work.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Sound problems (alsaconf cannot find sound modules.) vmlinuz.gz Linux - Newbie 8 11-12-2008 03:36 AM
Sound problems in Slackware 11 with Sweex sound card RicardoB Linux - Hardware 0 04-30-2007 01:34 PM
Sound problems with ubuntu 4.1 and a realtek sound card linux-novice Linux - Newbie 1 02-18-2006 11:44 PM
Sound Problems: CD works, no system/mp3/video sound tabnaka SUSE / openSUSE 5 01-13-2006 12:33 PM
Problems getting sound to play under Mandrake w/2 sound cards HGeneAnthony Linux - Hardware 1 07-02-2004 02:19 PM


All times are GMT -5. The time now is 08:03 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration