LinuxQuestions.org
Download your favorite Linux distribution at LQ ISO.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 11-27-2003, 06:57 PM   #1
triple6
LQ Newbie
 
Registered: Nov 2003
Distribution: RedHat 9
Posts: 3

Rep: Reputation: 0
Sound Problems


Every time I start KDE I get a fatal error sound server message: /tmp/mcop-jim is accessible owned by user. I'm running RedHat 9. When I first installed, the sound worked fine however I forgot that I had a winmodem in my system (Win Xp on previously), so I took that modem out and installed a new US Robotics hardware modem. Since then I've had the problem with the sound. I've tried plugging the winmodem back in to see if that would, for some unknown reason, fix the problem but it doesn't. Any ideas?
 
Old 11-27-2003, 11:00 PM   #2
/bin/bash
Senior Member
 
Registered: Jul 2003
Location: Indiana
Distribution: Mandrake Slackware-current QNX4.25
Posts: 1,802

Rep: Reputation: 47
Maybe there is a resource conflict. Is the new modem an internal modem? Sometimes just changing slot will fix such problems.

Could you run dmesg and post the lines related to the modem and the sound.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Sound Problems: CD works, no system/mp3/video sound tabnaka SUSE / openSUSE 5 01-13-2006 01:33 PM
Sound Blaster Sound Card problems idioticneophyte Linux - Hardware 17 02-01-2005 05:02 AM
sound problems and wine sound problems derfaust Linux - Software 1 07-23-2004 04:45 AM
Problems getting sound to play under Mandrake w/2 sound cards HGeneAnthony Linux - Hardware 1 07-02-2004 03:19 PM
Problems with OSS while trying to avoid problems in ALSA (scratchy sound) GT_Onizuka Linux - General 1 02-06-2004 12:55 AM


All times are GMT -5. The time now is 05:14 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration