LinuxQuestions.org
Register a domain and help support LQ
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 05-25-2004, 11:44 PM   #1
cynicall
LQ Newbie
 
Registered: May 2004
Posts: 13

Rep: Reputation: 0
Angry Sound Problem


Hi,
I just switched to Linux Mandrake 9.2. I've tried to play some mp3 files.Totem Media Player seems to be playing the file, but there is no sound coming out.My soundcard is onboard.Can anyone tell me how to configure it?
 
Old 05-26-2004, 02:10 AM   #2
idud
LQ Newbie
 
Registered: Mar 2004
Location: Bandung, Indonesia
Distribution: Mdk-10.0-CE, Knoppix-3.3, LFS-5.0
Posts: 2

Rep: Reputation: 0
If your totem looks like playing the file, then the soundcard might have been configured perfectly. All you have to do is adjusting the volume, you can try aumix, taumix, kmix, alsamixer, or alsamixergui. Just type one of those on the console if you can't find it in the main menu.

Hope this help.
 
Old 05-26-2004, 05:39 AM   #3
motub
Senior Member
 
Registered: Sep 2003
Location: The Netherlands
Distribution: Gentoo (main); SuSE 9.3 (fallback)
Posts: 1,607

Rep: Reputation: 46
idud, you forgot the GNOME Volume Control panel applet .

Otherwise, I'm with you all the way; the problem is that the sound is muted, not that there's anything wrong with the soundcard configuration. Otherwise the application would crash or produce an error.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Sound Problem: ESS (ES1869F-Chipset) No Sound computer_kid Slackware 9 08-02-2006 09:41 PM
Other problem with the sound in Mandrake - onboard sound card Swetko Linux - Hardware 24 06-19-2006 04:27 PM
5.1 sound problem (sound blaster live and suse) shadout Linux - Hardware 11 06-24-2005 01:46 AM
No sound, problem with sound card install? ak4me Linux - Hardware 2 03-06-2004 05:01 PM
Sound problem after installing/uninstalling JACK sound server bastupungen Linux - Software 1 02-28-2004 01:50 PM


All times are GMT -5. The time now is 02:31 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration