LinuxQuestions.org
Visit Jeremy's Blog.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 02-10-2004, 07:59 PM   #1
tabnaka
LQ Newbie
 
Registered: Feb 2004
Location: Maryland, USA
Posts: 10

Rep: Reputation: 0
Unhappy Sound plays when tested but not for cdroms


Using: Fedora Project Kernel 2.4.22-1.2149 , GNOME, Asus A7333 Motherboard, Creative Labs Soundblaster 5.1

Hello,

I'm new to linux and this is the current problem I am having.

For some reason I cannot hear sound when playing a cd-rom. The default player that pops up when I insert a disc is the 'CD Player' under GNOME. I checked my volume controls and I do not think anything is muted.

The strange thing is that when I use the 'Soundcard Detection' application under GNOME the sound will play fine from my speakers when set to:

Creative Labs, SB Live! EMU 10K1 -> CM8738

I also suspect that the sound is not player for other applications, like web pages or whatever.

Help... Thanks.
 
Old 02-10-2004, 08:10 PM   #2
ilikejam
Senior Member
 
Registered: Aug 2003
Location: Glasgow
Distribution: Fedora / Solaris
Posts: 3,109

Rep: Reputation: 96
Hi.

Is your cd-rom connected to your sound card? Is the CD volume up on the mixer?

Dave
 
Old 02-10-2004, 11:33 PM   #3
tabnaka
LQ Newbie
 
Registered: Feb 2004
Location: Maryland, USA
Posts: 10

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Thanks. I think the problem was that the soundcard was not directly hooked up to the cdrom i was using (i have 2 cd drives installed). Also the sound only started when I had the mixer playing the cdrom and I ran the 'Soundcard Detection' thing at the same time.

Last edited by tabnaka; 02-10-2004 at 11:40 PM.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
I can't hear any sound when I play a cd or mp3...but tested with system tools->Sound Niceman2005 Linux - General 6 10-31-2005 10:51 AM
Sound don't plays continually Klaus Paiva Linux - Hardware 1 10-30-2005 11:55 AM
Sound under linux plays up sometimes tomj88 Linux - Software 1 08-30-2005 03:30 PM
music CD plays but no sound?!? dianat100 Linux - Newbie 6 03-12-2005 06:55 PM
SB Live! detected, no sound when tested oudude Linux - Hardware 7 03-11-2004 11:35 PM


All times are GMT -5. The time now is 04:54 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration