LinuxQuestions.org
Latest LQ Deal: Linux Power User Bundle
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 12-29-2014, 12:47 AM   #1
Hasan5599
Member
 
Registered: Jan 2014
Location: Bangladesh
Distribution: Ubuntu, Mint, Arch ( running)
Posts: 41

Rep: Reputation: Disabled
Red face sound not working..........


hey guys plz help me .....

today i have install MX-14.3-pae.iso (anti x linux) but sound is not working...
my laptop default sound card is damage so i use GENRIC USB AUDIO MIXER (USB SOUND CARD).
so HOW CAN SET MY USB SOUND CARD AS DEFUALT SOUND CARD TO HERE SOUND.

HOW TO FIX THIS SOUND PROBLEM .....THANKS

Last edited by Hasan5599; 12-29-2014 at 07:02 AM.
 
Old 12-29-2014, 09:46 AM   #2
unSpawn
Moderator
 
Registered: May 2001
Posts: 29,331
Blog Entries: 55

Rep: Reputation: 3529Reputation: 3529Reputation: 3529Reputation: 3529Reputation: 3529Reputation: 3529Reputation: 3529Reputation: 3529Reputation: 3529Reputation: 3529Reputation: 3529
Quote:
Originally Posted by Hasan5599 View Post
(..) sound is not working...
my laptop default sound card is damage so i use GENRIC USB AUDIO MIXER (USB SOUND CARD).
First of all please do not use all-caps sentences or words because that is impolite.
Since Anti X is based on Debian try the commands shown here: http://www.debianhelp.co.uk/sound.htm then post both the exact commands and output in your reply.
 
Old 12-29-2014, 12:39 PM   #3
DavidMcCann
Senior Member
 
Registered: Jul 2006
Location: London
Distribution: CentOS, Salix
Posts: 4,158

Rep: Reputation: 1223Reputation: 1223Reputation: 1223Reputation: 1223Reputation: 1223Reputation: 1223Reputation: 1223Reputation: 1223Reputation: 1223
See if you have the program pavucontrol. If you can't find it in the menu, just type it's name in a terminal and see if it runs. If it doesn't, install it: AntiX does have it in the repository. That program should show you your devices and you can select the one you want as the default — and set the volume, too.
 
Old 12-29-2014, 07:38 PM   #4
John VV
LQ Muse
 
Registered: Aug 2005
Location: A2 area Mi.
Posts: 16,817

Rep: Reputation: 2408Reputation: 2408Reputation: 2408Reputation: 2408Reputation: 2408Reputation: 2408Reputation: 2408Reputation: 2408Reputation: 2408Reputation: 2408Reputation: 2408
pavucontrol
has been known on some operating systems to install with the sound set to " mute"

it is a small bug
 
Old 12-30-2014, 11:45 AM   #5
DavidMcCann
Senior Member
 
Registered: Jul 2006
Location: London
Distribution: CentOS, Salix
Posts: 4,158

Rep: Reputation: 1223Reputation: 1223Reputation: 1223Reputation: 1223Reputation: 1223Reputation: 1223Reputation: 1223Reputation: 1223Reputation: 1223
Pavucontrol has three buttons for each device found:
1. Link volume control for both channels: should normally be on.
2. Mute: should be off.
3. Make default: set "on" for the required device.

Of course, it does depend on the OS recognising all the devices. I've heard of Debian-based distros having trouble with Bluetooth and USB sound, but plug-in cards should be OK.
 
Old 12-31-2014, 07:32 PM   #6
Hasan5599
Member
 
Registered: Jan 2014
Location: Bangladesh
Distribution: Ubuntu, Mint, Arch ( running)
Posts: 41

Original Poster
Rep: Reputation: Disabled
thanks all of you guys i fix it.......
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
No surround sound, mic not working, XMMS wont play (others give sound) Virtuality Linux - Hardware 2 03-26-2012 08:26 PM
Ubuntu Feisty - Sound was working, but mysteriously stops working after reboot. woodsy934 Linux - Software 7 07-04-2011 07:39 PM
[SOLVED] (F13) Surround Sound Problem. Built in sound card, blue port not working. 1337.HDLA Linux - Hardware 5 09-15-2010 05:32 AM
Microphone Working, Sound playing back, Sound Not Recording (Gentoo 2.6.29) kingzog Linux - Software 3 04-23-2009 10:09 PM
ALSA not working for Creative Sound Blaster Live 24 Bit sound card vishalsonu Linux - Hardware 7 08-20-2005 02:02 PM


All times are GMT -5. The time now is 10:23 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration