LinuxQuestions.org
Welcome to the most active Linux Forum on the web.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 12-01-2013, 10:41 AM   #1
sysbox
Member
 
Registered: Jul 2005
Posts: 117

Rep: Reputation: 15
Sound Not Working


Hi. I have a CentOS 6.4 64-bit Linux PC. I tried to play a few .wav files with paplay or Totem, but no sound is played.

I have speakers connected to the correct output on the PC, I also tried headphones. It doesn't look like anything is muted. I don't think I have ever heard sound played on this machine with the current OS (sound works okay if I boot the same machine into WIndows, or an older version of CentOS, so I know the hardware is okay). I don't know where to start debugging this since the pulseaudio is new to me. Where would I start to try and figure out what the problem is?

Also, if I run 'pacmd' it says: No pulseaudio daemon running or not running as session daemon.

Last edited by sysbox; 12-01-2013 at 10:43 AM.
 
Old 12-01-2013, 06:26 PM   #2
aus9
LQ Guru
 
Registered: Oct 2003
Distribution: Fedora 25 Gnome (Wayland)
Posts: 5,132

Rep: Reputation: Disabled
Quote:
Also, if I run 'pacmd' it says: No pulseaudio daemon running or not running as session daemon.
then pulseaudio is not yet running

how about posting a screen shot of this command

Code:
alsamixer
altho I have not completed the howto for alsa, you may like to see the mixer section of this link
https://docs.google.com/document/d/1...j70/edit?pli=1

crash course is
press m to mute or unmute output device

press spacebar to activate or de-activate input devices

page up to raise volumes fast or use up arrow for slower

alsamixer is normally a part of alsa-utils if you see command not found in your distro

good luck

ps I like tinypic.com so I can keep any images when I upload them
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
No surround sound, mic not working, XMMS wont play (others give sound) Virtuality Linux - Hardware 2 03-26-2012 07:26 PM
Ubuntu Feisty - Sound was working, but mysteriously stops working after reboot. woodsy934 Linux - Software 7 07-04-2011 06:39 PM
[SOLVED] (F13) Surround Sound Problem. Built in sound card, blue port not working. 1337.HDLA Linux - Hardware 5 09-15-2010 04:32 AM
Microphone Working, Sound playing back, Sound Not Recording (Gentoo 2.6.29) kingzog Linux - Software 3 04-23-2009 09:09 PM
ALSA not working for Creative Sound Blaster Live 24 Bit sound card vishalsonu Linux - Hardware 7 08-20-2005 01:02 PM


All times are GMT -5. The time now is 03:53 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration