LinuxQuestions.org
Latest LQ Deal: Complete CCNA, CCNP & Red Hat Certification Training Bundle
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 07-11-2011, 01:48 PM   #1
Sweyn78
Member
 
Registered: Jul 2011
Location: Tallahassee, Florida
Distribution: Kubuntu 12.10
Posts: 43

Rep: Reputation: Disabled
Sound Not Loading


Hi. I've been using Linux for about a week, now, and yesterday I finally got my audio to work. Before shutting-down yesterday, I installed some more audio-plugins.
When I started-up my computer today, there were errors in the console-text that appears while the Debian Linux OS is loading. When I got to the desktop, I tried to play music, but no sound came-out. So, I tried to uninstall the plugins I installed yesterday and restarted. I got similar errors in the console-text as earlier. When my desktop loaded, I still had no sound. I have several problems with the entire sound architecture of the computer, and I've taken a screenshot to show my problems:
Click image for larger version

Name:	Screenshot-8.jpg
Views:	13
Size:	202.6 KB
ID:	7545
Does anyone here know what I could/should do to resolve this issue?
EDIT: my soundcards are Rocketfish (PCI) and Realtek HD Audio (Integrated). I got Realtek to work yesterday with OSS.

Last edited by Sweyn78; 07-11-2011 at 01:54 PM. Reason: To provide hardware-specifications
 
Old 07-12-2011, 05:24 PM   #2
Sweyn78
Member
 
Registered: Jul 2011
Location: Tallahassee, Florida
Distribution: Kubuntu 12.10
Posts: 43

Original Poster
Rep: Reputation: Disabled
Smile

I've switched-to Linux Mint, and no longer have this problem.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
No sound since loading Linux cwb60 Linux - Newbie 2 05-22-2011 02:01 PM
loading playing sound knobby67 Programming 2 01-20-2010 02:58 PM
Loading Sticks on Loading Sound Driver nis_hurock Linux - General 8 06-03-2006 06:57 PM
Sound volumes not loading Mingthefirst Linux - Software 3 08-27-2004 07:08 PM
Sound Server not loading Xiang Wei Linux - Newbie 0 07-17-2002 04:30 AM


All times are GMT -5. The time now is 12:09 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration