LinuxQuestions.org
Help answer threads with 0 replies.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 08-26-2003, 03:31 PM   #1
Odd_Bloke
Member
 
Registered: Aug 2003
Location: P'boro, UK
Distribution: Fedora Core 1 (Yarrow)
Posts: 87

Rep: Reputation: 15
Sound Issues


This is probably a really simple problem to solve. I am running RH9 and I have a Live! 5.1 soundcard in my box. I'm getting sound from all but the centre speaker and was wondering how I could get that? AFAIK, I'm running the EMU10K1 drivers.

CHeers,
Dan
 
Old 11-30-2003, 01:05 AM   #2
Sargek
Member
 
Registered: Jan 2003
Location: San Antonio, Texas
Distribution: Debian testing
Posts: 416

Rep: Reputation: 32
Re: Sound Issues

Quote:
Originally posted by Odd_Bloke
This is probably a really simple problem to solve. I am running RH9 and I have a Live! 5.1 soundcard in my box. I'm getting sound from all but the centre speaker and was wondering how I could get that? AFAIK, I'm running the EMU10K1 drivers.

CHeers,
Dan
Well, not sure if RH is running ALSA as a sound system, but you can try running alsamixer from the comand line. If it comes up, check each channel's volume settings to see if they are muted. To get to all of the settings, you have to scroll to the right by pressing the right arrow key. After you either unmute or adjust the appropriate settings, exit alsamixer and then run "alsactl store" to permanently store the settings.

Paul
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Sound card Issues in Suse 9.3 with a ??Conexant?? Sound card in Gateway laptop hackerarchangel Linux - Hardware 3 12-31-2005 12:35 AM
Please help with sound issues/other issues PyroDrake Linux - Hardware 1 11-21-2005 04:41 PM
More then one Sound Stream (Sound issues?) Kamikazee Linux - Hardware 2 07-06-2005 01:02 AM
Sound Issues - Only one program can use sound at a time MrPeaches Fedora 1 04-23-2005 04:05 AM
Sound issues + Mouse wheel issues matt3333 Slackware 2 10-12-2003 04:09 PM


All times are GMT -5. The time now is 12:06 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration