LinuxQuestions.org
Support LQ: Use code LQ3 and save $3 on Domain Registration
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 04-02-2005, 01:47 PM   #16
descartes
LQ Newbie
 
Registered: Apr 2005
Posts: 1

Rep: Reputation: 0

My english it's not fine, but ....

I have two computer with Debian kernel 2.6.8-2-386, both have the same chipset in the sound card, the output of the lspci command is like:
...
0000:00:1f.5 Multimedia audio controller: Intel Corp. 82801EB/ER (ICH5/ICH5R) AC'97 Audio Controller (rev 02)
...

I have not sound but, by error, I put de speaker jack in the connector michophone and the sound appear
I thing it is an error, but I'm newbie in Linux and do'nt kown how to compile the kernel
 
Old 04-05-2005, 03:56 PM   #17
psg
LQ Newbie
 
Registered: Apr 2005
Distribution: Debian (sarge and unstable)
Posts: 2

Rep: Reputation: 0
I had the same problem on a Dell 4700 with i810_audio. Turned out if I plug my old (2-channel) green speaker plug into the black connector (and not the green one), I get sound using `nas' and `auplay'. I guess I'm not used to multi-channel sound on PCs!
 
Old 04-07-2005, 11:14 AM   #18
slackrover
LQ Newbie
 
Registered: Apr 2005
Posts: 1

Rep: Reputation: 0
hi guys,
I have Dell with intel 810 and i had same problem with alsa. I put the line snd-intel8x0m in /etc/hotplug/blacklist and run alsaconf. The soud is up but somethime it stops for a second or two. If someone found how can i fix that please post it.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Sound from Intel 915 GM Chipset? SgC.9711 Linux - Hardware 11 11-28-2005 10:21 AM
Intel 945G chipset and Debian jdavidow Linux - Hardware 3 11-09-2005 09:13 AM
Intel Driver Problems (82865G) drako12 Linux - Hardware 6 02-09-2004 01:09 AM
Intel 82865G can't work!!!! liangchen Linux - Hardware 1 01-27-2004 08:24 AM
Sound with Intel 810E Chipset danishmr Linux - Hardware 0 05-09-2002 05:51 AM


All times are GMT -5. The time now is 04:34 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration