LinuxQuestions.org
Help answer threads with 0 replies.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 04-07-2004, 08:06 AM   #31
johntramp
Member
 
Registered: Sep 2003
Location: Christchurch, New Zealand
Distribution: Gentoo / Slackware
Posts: 72

Rep: Reputation: 15

hi, i have basically the same problem > no sound in slack 9.1
when i run alsaconf it gives an error of no supported PnP or PCI cards.
It is an onboard sound card , i can find the model somewhere if it's required.
I have no sound at all, any ideas? Would i need to find drivers or something??
thanks -John
 
Old 04-07-2004, 11:23 AM   #32
nick_krym
Member
 
Registered: Sep 2002
Location: The Netherlands
Posts: 38

Original Poster
Rep: Reputation: 15
what does /sbin/lspci -v tell you about your sound card?
 
Old 04-07-2004, 12:36 PM   #33
Peacedog
LQ Guru
 
Registered: Sep 2003
Location: Danville, VA
Distribution: Slackware, Windows, FreeBSD, OpenBSD, Mac OS X
Posts: 5,296

Rep: Reputation: 168Reputation: 168
Quote:
Originally posted by johntramp
hi, i have basically the same problem > no sound in slack 9.1
when i run alsaconf it gives an error of no supported PnP or PCI cards.
It is an onboard sound card , i can find the model somewhere if it's required.
I have no sound at all, any ideas? Would i need to find drivers or something??
thanks -John
hi johntramp, you'll get better attention, if you start your own thread, stating your specific problem. if i were you, i'd start a new thread, w/a tilte like no sound in slackware. you'd also do well to go ahead and post some specifics, i.e. system specs, mobo, sound card, etc. also the output of

/sbin/lspci -v

and the output of

lsmod

w/all of that info, in a newly created thread, you should have some help soon.
good luck.
 
Old 04-07-2004, 08:24 PM   #34
johntramp
Member
 
Registered: Sep 2003
Location: Christchurch, New Zealand
Distribution: Gentoo / Slackware
Posts: 72

Rep: Reputation: 15
i have done that PEACEDOG... http://www.linuxquestions.org/questi...hreadid=167500
 
Old 04-08-2004, 07:34 AM   #35
Peacedog
LQ Guru
 
Registered: Sep 2003
Location: Danville, VA
Distribution: Slackware, Windows, FreeBSD, OpenBSD, Mac OS X
Posts: 5,296

Rep: Reputation: 168Reputation: 168
thx for the update, i'll head on over there, and see if i can help. :-)
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
No Sound in Slackware 10 Prism Slackware 21 09-07-2004 03:48 AM
no sound in slackware 9.1 johntramp Linux - Software 14 04-12-2004 12:44 PM
Replaced a Sound Card (ESS) and now no sound under Slackware LeniuNYC Linux - Hardware 1 03-14-2004 06:21 PM
Sound in Slackware 9.1?? patrik1982 Slackware 4 10-19-2003 08:19 PM
AC97 int. sound slackware 9.0 no sound TheDanLayerOSI Linux - Hardware 1 06-13-2003 05:42 AM


All times are GMT -5. The time now is 04:42 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration