LinuxQuestions.org
Share your knowledge at the LQ Wiki.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 04-13-2009, 09:41 AM   #1
soreal
LQ Newbie
 
Registered: Apr 2009
Posts: 2

Rep: Reputation: 0
sound in browsers


hello all...

i have a dual boot system, windows xp and linux redhat 9
old linux distro, i know. but i have my reasons to stick with rh9, for now.
in general, i have been using windows more than my linux up until windows died on me..
so am now using linux exclusively, and forced to try to rectify the things that didnt work since i did the initial install.. which is really fun to do now that i know a little bit about the system... not enough, but am trying

so am having problems with sounds in browsers, both firefox and opera.w
after a fresh reboot, sound works perfectly.. but once i use a native application on the machine that uses sound, ex xine, xmms etc, the voice stops to work in my browser... even if i make sure that /dev/dsp is not in use by any application. restarting the browser or a simple logoff/login does not help
sound in browsers is back to normal after a full system reboot.

any thoughts on how to go about fixing this?
 
Old 04-13-2009, 11:10 AM   #2
tredegar
LQ 5k Club
 
Registered: May 2003
Location: London, UK
Distribution: Debian "Jessie"
Posts: 6,085

Rep: Reputation: 398Reputation: 398Reputation: 398Reputation: 398
Wikipedia:
Quote:
Red Hat Linux 9, the final release, hit its official end-of-life on 2004-04-30, although updates were published for it through 2006...
Seriously, it's time to try a newer distro. Linux things are much better than they were in 2004.
Welcome to LQ!
 
Old 04-14-2009, 08:49 AM   #3
soreal
LQ Newbie
 
Registered: Apr 2009
Posts: 2

Original Poster
Rep: Reputation: 0
thanks for your feedback, and for the welcoming =)

although i am beginning to feel a little bit left behind :P

yes, i did the installation back in 2004. since then i tried several distros, fedora, mandrake/mandriva , several live based variants... they were not as stable or as good as rh9 at that time. so basically i kept going back to rh9

once settled, i made lots of nonstandard modification on it to accommodate a c/c++ project am working on... so basically i cant upgrade and lose a 5 years worth of tinkering
upgrading is definitely on the agenda, once am done.

as for this issue, i more inclined to think that all i need to do is to kill and restart a certain proccess but am not sure what that process is...
 
Old 04-14-2009, 02:06 PM   #4
tredegar
LQ 5k Club
 
Registered: May 2003
Location: London, UK
Distribution: Debian "Jessie"
Posts: 6,085

Rep: Reputation: 398Reputation: 398Reputation: 398Reputation: 398
I cannot remember how things were done five years ago, and I have never used Redhat so unless someone else can help, I think you are on your own here.
 
Old 04-14-2009, 02:17 PM   #5
John VV
LQ Muse
 
Registered: Aug 2005
Location: A2 area Mi.
Posts: 16,989

Rep: Reputation: 2447Reputation: 2447Reputation: 2447Reputation: 2447Reputation: 2447Reputation: 2447Reputation: 2447Reputation: 2447Reputation: 2447Reputation: 2447Reputation: 2447
i highly dought that the VERY VERY old web browser in RH9 will handle the new flash ( and sound) on the web as it is today
What version of firefox are you running ?
it probably is incompatible with the sound system in RH9 ( from 2004 )
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
No sound in any web browser, browsers very unstable. exodist Linux - Software 1 04-04-2009 09:37 PM
No sound in browsers? wizvac Linux - Newbie 1 07-21-2007 10:58 PM
no sound while playing flash in web browsers greentooth Linux - Software 6 06-24-2006 05:04 PM
Sound not working on web browsers in KDE (please help!) LaptopLinux Mandriva 1 06-16-2005 12:50 AM
no sound out of internet browsers ailstyn Linux - Newbie 14 03-26-2005 04:26 AM


All times are GMT -5. The time now is 09:09 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration