LinuxQuestions.org
Welcome to the most active Linux Forum on the web.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 05-21-2003, 10:00 PM   #1
zovres
Member
 
Registered: Sep 2002
Posts: 184

Rep: Reputation: 30
sound card problem


my soundcard (that was detected and working with redhat8) is detected right but not working with redhat9

I tried using /lib/modules/2.4.20-8/kernel/drivers/sound/trident.o from redhat8 but that didn't help

maybe someone can help me understand this log?

21 19:36:54 disharmony kernel: Trident 4DWave/SiS 7018/ALi 5451,Tvia CyberPro 5050 PCI Audio, version 0.14.10h, 18:00:09 Mar 13 2003
May 21 19:36:54 disharmony kernel: PCI: Found IRQ 11 for device 00:06.0
May 21 19:36:54 disharmony kernel: trident: ALi Audio Accelerator found at IO 0xed00, IRQ 11
May 21 19:36:54 disharmony kernel: ALi 5451 did not come out of reset.
May 21 19:36:54 disharmony kernel: trident_ac97_init: error resetting 5451.
May 21 19:37:06 disharmony kernel: Trident 4DWave/SiS 7018/ALi 5451,Tvia CyberPro 5050 PCI Audio, version 0.14.10h, 18:00:09 Mar 13 2003
May 21 19:37:06 disharmony kernel: PCI: Found IRQ 11 for device 00:06.0
May 21 19:37:06 disharmony kernel: trident: ALi Audio Accelerator found at IO 0xed00, IRQ 11
May 21 19:37:06 disharmony kernel: ALi 5451 did not come out of reset.
May 21 19:37:06 disharmony kernel: trident_ac97_init: error resetting 5451.
May 21 19:37:07 disharmony insmod: /lib/modules/2.4.20-8/kernel/drivers/sound/trident.o: init_module: No such device
May 21 19:37:07 disharmony insmod: Hint: insmod errors can be caused by incorrect module parameters, including invalid IO or IRQ parameters. You may find more information in syslog or the output from dmesg
May 21 19:37:07 disharmony insmod: /lib/modules/2.4.20-8/kernel/drivers/sound/trident.o: insmod sound-slot-0 failed
May 21 19:37:07 disharmony modprobe: modprobe: Can't locate module sound-service-0-3
May 21 19:37:20 disharmony kernel: Trident 4DWave/SiS 7018/ALi 5451,Tvia CyberPro 5050 PCI Audio, version 0.14.10h, 18:00:09 Mar 13 2003
May 21 19:37:20 disharmony kernel: PCI: Found IRQ 11 for device 00:06.0
May 21 19:37:20 disharmony kernel: trident: ALi Audio Accelerator found at IO 0xed00, IRQ 11
May 21 19:37:20 disharmony kernel: ALi 5451 did not come out of reset.
May 21 19:37:20 disharmony kernel: trident_ac97_init: error resetting 5451.




as usual, any help appreciated thx
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Other problem with the sound in Mandrake - onboard sound card Swetko Linux - Hardware 24 06-19-2006 04:27 PM
Sound problem with intel8x0 sound card. ivopz Linux - Hardware 2 03-28-2005 06:01 AM
Tv card + Sound Card = Audio Problem? kak Slackware 2 01-02-2005 02:18 AM
No sound, problem with sound card install? ak4me Linux - Hardware 2 03-06-2004 05:01 PM
Sound card and Graphics card problem abcdef3 Linux - Software 2 07-31-2001 05:20 AM


All times are GMT -5. The time now is 03:26 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration