LinuxQuestions.org
Review your favorite Linux distribution.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 08-31-2005, 09:22 PM   #16
bosewicht
Senior Member
 
Registered: Aug 2003
Location: Honolulu, HI
Distribution: Arch
Posts: 1,380

Rep: Reputation: 47

type
ls -a /dev/dsp
 
Old 08-31-2005, 09:26 PM   #17
jrcreasy
Member
 
Registered: Aug 2005
Location: Kimesville, NC
Distribution: Debian Sarge
Posts: 39

Original Poster
Rep: Reputation: 15
ls -a /dev/dsp returns
/dev/dsp

the returned text is in a blue-green color
 
Old 08-31-2005, 09:32 PM   #18
bosewicht
Senior Member
 
Registered: Aug 2003
Location: Honolulu, HI
Distribution: Arch
Posts: 1,380

Rep: Reputation: 47
Take a look here and see if any of this fixes your problems
http://audacityteam.org/wiki/index.pl?LinuxIssues
 
Old 09-01-2005, 06:49 AM   #19
jrcreasy
Member
 
Registered: Aug 2005
Location: Kimesville, NC
Distribution: Debian Sarge
Posts: 39

Original Poster
Rep: Reputation: 15
I did what that page says. Still no sound from line-in. Maybe I should uninstall and re-install ALSA? If I uninstall from the package manager, does that completely uninstall? Or are there other steps?
 
Old 11-29-2005, 04:50 PM   #20
linmix
Senior Member
 
Registered: Jun 2004
Location: Spain
Distribution: FC5
Posts: 1,993
Blog Entries: 1

Rep: Reputation: 46
The fact you don't find anything on your dropdown meny is probably caused by the fact that another app is using it, so it doesn't show up.
esd, arttsd, evolution-sound-server, any other running sound apps are all candidates that can cause this. Try shutting them all down and opening audacity again.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Sound card Issues in Suse 9.3 with a ??Conexant?? Sound card in Gateway laptop hackerarchangel Linux - Hardware 3 12-31-2005 12:35 AM
Changing primary sound card or disabling a sound card tfr Linux - Hardware 2 02-10-2005 09:33 AM
If you have a PCI sound card, should you disable the on-board sound card? jtp51 Linux - Newbie 1 10-06-2004 11:42 AM
Vortex 2 card - I have cd-audio and line-in sound, but none from applications. BrianHenderson Linux - Hardware 0 08-26-2004 01:47 AM
Diabling onboard sound card and enabling pci slot sound card abhatia Linux - Hardware 4 01-12-2004 03:10 AM


All times are GMT -5. The time now is 08:17 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration