LinuxQuestions.org
Welcome to the most active Linux Forum on the web.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 07-16-2001, 11:30 PM   #1
Maurice Arthur
Member
 
Registered: Jun 2001
Location: Whangarei
Distribution: KDE Ubuntu 15.04 Mint17.3
Posts: 336

Rep: Reputation: 31
Sound card confgured OK But no Audio from CD


My sound card Ok. CD 44x has sound cable to sound card and works fine in Windows 98,
Richo DVd /Rw drive is slave. Mandrake 8 icon on desktop for this drive can load Audio files when loged onto internet. and text files of the tracks are on the KSCD player
But as no cable is connected to this drive there can be no sound.
I wish to use CD 44x max which is Master drive as audio Cd in Mandrake
How can this be configured to play music Cds?
Maurice
 
Old 07-17-2001, 01:02 PM   #2
acid_kewpie
Moderator
 
Registered: Jun 2001
Location: UK
Distribution: Gentoo, RHEL, Fedora, Centos
Posts: 43,417

Rep: Reputation: 1974Reputation: 1974Reputation: 1974Reputation: 1974Reputation: 1974Reputation: 1974Reputation: 1974Reputation: 1974Reputation: 1974Reputation: 1974Reputation: 1974
does the cd appear to be playing?
have you turned it up using xmixer?
have you installed the soundcard?
do you get any errors?
 
Old 07-17-2001, 04:56 PM   #3
Maurice Arthur
Member
 
Registered: Jun 2001
Location: Whangarei
Distribution: KDE Ubuntu 15.04 Mint17.3
Posts: 336

Original Poster
Rep: Reputation: 31
To Acid Kewpie
1. Soundcard is installed and working
2. Aumix in Mandrake8 is configured qurectly.
3.Cd rom-Device . /mnt/cdrom /mnt/cdrom supermount.
4. CDDB Dialog SMTP ok!
5. I do not fully understand Why you have to log onto internet inorder to run audio from KSCD player.
Same drive works with no audio playback problem in Win98.
as cable is connected to CD and soundcard.
Any further solutions?
Maurice
 
Old 07-26-2001, 04:01 PM   #4
atari007
LQ Newbie
 
Registered: Jul 2001
Location: Jacksonville, FL USA
Distribution: Redhat 7.1
Posts: 4

Rep: Reputation: 0
I know this doesnt really help much, but i have the same problem and felt that it was dumb to post a new thread on the same thing

Atari007
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Sound card recognized but no sound on SoundMAX Integrated Digital Audio xzallion Fedora 46 12-13-2006 11:18 PM
Cant get computer to see M-Audio 2496 sound card neophyte57 Linux - Hardware 1 05-24-2005 07:26 PM
Debian + Plantronics Audio 90 + Which sound card? Dr3n Linux - Hardware 1 03-14-2005 06:52 PM
Tv card + Sound Card = Audio Problem? kak Slackware 2 01-02-2005 02:18 AM
M-Audio Revolution 7.1 sound card and Redhat 8 snailophone Linux - Hardware 1 08-10-2003 10:14 PM


All times are GMT -5. The time now is 08:39 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration