LinuxQuestions.org
Welcome to the most active Linux Forum on the web.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 04-15-2004, 04:28 AM   #1
enigmagic
LQ Newbie
 
Registered: Apr 2004
Posts: 2

Rep: Reputation: 0
Sound card apparently misconfigured, Possible issue concerning XMMS config


Hi, so I just installed fedora and played around with enabling XMMS for mp3 support, setting up gaim briefly, and now my sound card is all wacky. After I installed and before messing with anything else the test sound in the soundcard detection thing worked, but now it does not. When I attempt to play a sound file in XMMS I can see the sound visualization moving, and yet I hear no sound. System volume is up, speakers connected, on, and up. Its likely a stupid newbie error. Thanks for the consideration.
 
Old 04-15-2004, 07:20 AM   #2
ShadowMan
LQ Newbie
 
Registered: Jul 2003
Posts: 13

Rep: Reputation: 0
Yeah, similar issue here, but with the added complication that I can get xmms to play from command line (konsole) but not from Kde. Also tried updating it but no joy. What I haven't tried is a full uninstall it then reinstall; oh the joys of rpm !

Btw, running Kde 3.2 and Mandrake 10 with Kernel 2.6.3-7
 
Old 04-16-2004, 09:27 PM   #3
enigmagic
LQ Newbie
 
Registered: Apr 2004
Posts: 2

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Fixed, sort of

Incidentally, since I had just installed, and this seemed a bit pesky I just decided to reinstall. Doubt that counts as any sort of fix, but the problem is gone.
 
Old 04-17-2004, 12:13 AM   #4
AutOPSY
Member
 
Registered: Mar 2004
Location: US
Distribution: Redhat 9 - Linux 2.6.3
Posts: 836

Rep: Reputation: 31
Sometimes using acpi=on as a kernel boot parameter will initialize integrated peripherals and devices that won't normally work on some boards, if you continue to have this working/not working problem with sound, use that string, and see if it help stabilize your devices at boot time.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
[sound config] ATI sound card???? f3ua Linux - Hardware 2 11-05-2004 05:21 AM
Problems with sound card, mixer, xmms jlacroix Linux - Hardware 1 09-25-2004 05:00 AM
Sound card hanging up, or xmms trouble? ShakeNBake Linux - Laptop and Netbook 1 09-08-2004 07:56 AM
Sound Card Issue JSThePatriot Linux - Newbie 25 07-28-2004 08:35 PM
Sound blaster Live config with onboard sound card HChan Linux - Hardware 1 04-30-2003 02:47 AM


All times are GMT -5. The time now is 07:02 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration